fllanker Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Witam, mam obudowe typu big tower i panel sterujacy wiatrkami DIGITAL DOC 5+ ma on na pokladzie porty usb. Czesto korzystam z usb wiec chcialem podpiac je do plyty glownej aby miec z przodu dostep do usb (tak wygladaja piny w panelu) Do ponelu dostalem kabel lecz niestety jest on za krotki. Wyglada tak, na bialo narysowalem schemat wtyczki patrzac od przodu. Mam w domy inny dluzszy kabel ktory chcialem wykorzystac niestety pasuje on tylko do plyty glownej ale nie podchodzi do panelu. Ma w innym miejscu brak jednego pina ( z obu stron ma taka sama koncowke. Wiec chcialem podmienic na tym czarnym kablu wejscie z wejsciem kabla ktory dostalem do panelu - ten srebrny, ale nei bardzo wiem jak kolorki w obu kablach roznia sie. Teoretycznie to proste ale wiem ze zle to robiac mozna cos zwalic. Zna sie ktos na kabelkach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 nie patrz na kolorki, tylko na ich ułożenie w jednym i drugim kablu - potem śledź - ten pin trafia tu i td.. Zrób sobie fotkę zakończeń - żebyś się nie pogubił jak powyciągasz kabelki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 nie patrz na kolorki, tylko na ich ułożenie w jednym i drugim kablu - potem śledź - ten pin trafia tu i td.. Zrób sobie fotkę zakończeń - żebyś się nie pogubił jak powyciągasz kabelki.. troche zle napisalem okazuje sie ze ten czarny kabel tam gdzie jest brak pina po dnim tez nie ma kabla wiec jest o jeden kabelek mniej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...