Skocz do zawartości
fllanker

Przerobka Kabla Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam obudowe typu big tower i panel sterujacy wiatrkami DIGITAL DOC 5+ ma on na pokladzie porty usb. Czesto korzystam z usb wiec chcialem podpiac je do plyty glownej aby miec z przodu dostep do usb

(tak wygladaja piny w panelu)

post-9535-1166714893_thumb.jpg

Do ponelu dostalem kabel lecz niestety jest on za krotki. Wyglada tak, na bialo narysowalem schemat wtyczki patrzac od przodu.

post-9535-1166715428_thumb.jpg

Mam w domy inny dluzszy kabel ktory chcialem wykorzystac niestety pasuje on tylko do plyty glownej ale nie podchodzi do panelu. Ma w innym miejscu brak jednego pina ( z obu stron ma taka sama koncowke.

post-9535-1166715687_thumb.jpg

Wiec chcialem podmienic na tym czarnym kablu wejscie z wejsciem kabla ktory dostalem do panelu - ten srebrny, ale nei bardzo wiem jak kolorki w obu kablach roznia sie. Teoretycznie to proste ale wiem ze zle to robiac mozna cos zwalic. Zna sie ktos na kabelkach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie patrz na kolorki, tylko na ich ułożenie w jednym i drugim kablu - potem śledź - ten pin trafia tu i td.. Zrób sobie fotkę zakończeń - żebyś się nie pogubił jak powyciągasz kabelki..

troche zle napisalem okazuje sie ze ten czarny kabel tam gdzie jest brak pina po dnim tez nie ma kabla wiec jest o jeden kabelek mniej :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi