Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio kupiłem głośniki Logitecha X-230 2.1 - 2 Głośniki i Subwoofer. I jest problem z tym ostatnim a mianowicie nie mozna wyłączyć basów. Tzn. Pokrętło jest ale z możliwością wyciszenia a nie wyłączenia co jest problemem gdy w domu są goście, gdyż bardzo przeszkadzają im basy. Czy jest jakaś możliwość ich wyłączenia ręcznego? Próbowałem Equalizerem ale wtedy leci po jakości i nie wycisza ich zbytnio. Z góry dziękuję, pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny problem :| A jak ściszysz basy to nie leci po jakości? Ogólnie to nie rozumiem podkręcania czy też skręcania basów ani sopranów kiedy ma się sprzęt z pasmem przenoszenia 40Hz - 20 kHz :| Dźwięk na CD jest nagrywany w studio na takim sprzęcie że jeżeli coś brzmi do [gluteus maximus] bez podkręcania to tylko i wyłącznie wina sprzętu na którym ją odtwarzamy :) A jeżeli chodzi o twój problem to po prostu sćisz muzykę chyba ze lubisz słuchać muzyki ze swoich X-230 tak jakby to były głośniczki za 15 zł czyli tak zwane piszczałki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ostatnio kupiłem głośniki Logitecha X-230 2.1 - 2 Głośniki i Subwoofer. I jest problem z tym ostatnim a mianowicie nie mozna wyłączyć basów. Tzn. Pokrętło jest ale z możliwością wyciszenia a nie wyłączenia co jest problemem gdy w domu są goście, gdyż bardzo przeszkadzają im basy. Czy jest jakaś możliwość ich wyłączenia ręcznego? Próbowałem Equalizerem ale wtedy leci po jakości i nie wycisza ich zbytnio. Z góry dziękuję, pozdro!

jaka masz karte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykły korektor ci nie wystarczy?? Poza tym w X230 chyba jest regulacja basów.

Tam jest takie pokretełko które sie przekreca do końca ;p;p;p <lol2> Musi sie dać bas wyłaczyć. A ja nei to masz shit głośniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi