Skocz do zawartości
seba_999

Livebox & Low Id

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od tygodnia mam liveboxa. Wczoraj zainstalowałem emula, odpalilem i rzuciło mi się w oczy to, że:

1) dłużej podłącza do serwera niż za pomocą modemu Sagem Fast 800 :blink:

2) mam low id :mur:

Liveboxa mam podłączonego przez kartę sieciową Asmaxa. Można jakoś zlikwidować te low id? Bo jakos predkość ściagania max 25 kb/s na neo 512 mnie nie satysfakcjonuje...

WWW chodzi w miarę normalnie. Czasem sie tlen.pl (program) buntuje przy właczaniu - zachowuje sie tak jakby nie widział połączenia z netem :mur:

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

192.168.1.1 - > serwery LAN - > dodaj - > wypełniasz pola, porty ustaw takie jakie ustawia sobie emule (można to znalezc w ustawieniach osła).

Czemu ta śmieszna stronka mi się nie chce do końca załadować? Menu widać ale na okno gdzie powinny być wypisane uruchomione uslugi można czekać wiecznie... :mur: Co jest z tym?

OK pomógł reset liveboxa. THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 kb/s na neo 512 w emule to normalka, czasem wydusisz więcej, czasem mniej, ale generalnie nigdy nie będziesz ściągał z maksymalną prędkością łącza, bo to zależy ile masz źródeł

No nie wiem czy to normalka :blink:. Na zwyklym sagemie Fast coś tam sciągało nawet 60 KB/s :D . A na tym low id to mimo tego ze źródeł było dość trochę to ciągło max 25 kb/s. Ale już otworzyłem te porty na LB i jest OK. THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi