Skocz do zawartości
sinus

Problem!

Rekomendowane odpowiedzi

Przy starcie kompa pojawia mi się napis

"EMM 386 nie zainstalowany-ustawienie podstawowego adresu ramki nie jest możliwe"

Co mam z tym zrobić, tylko nie piszcie reinstall windowsa, bo nie mam na to czasu i nerwów (konfiguracja sieci :evil: )

Acha! Mam Win98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

::yo!

troche to mozolne ale jak uwazasz ze to uda ci sie zrobic bez instyalla to spox, uzywam xp wiec niezbyt dobrze pamietam ten arhaiczny system (jak dla mnie) wiec tak:

poszukaj na plytce gdzie masz windowsa 98 pliku o tejze nazwie uzywajac komendy "extract"

tam bedziesz mial podane ci i jak mozna mieszac z plikami *.cab...nastepnie extract /L *.cab wyswietli sie lista plikow znajdujacych sie w arhiwum *.cab....robisz tak ze wsztystkimi plikami cab az znajdziesz swoj plik. rozpakuj go extract`em do jakiegos katalogu i skopiuj plik do X:windows i powinno byc luz

posdro i napisz co wyskrobales....mozliwoscia jest takze skopiowanie tego pliku od kolesia jakiegos i przerzucenie go do w/w katalogu oraz przetestuj kompa w poszukiwaniu wirusa bo kto wie w dzisiejszych czasach co w blaszaku piszczy:)::

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy starcie kompa pojawia mi się napis

"EMM 386 nie zainstalowany-ustawienie podstawowego adresu ramki nie jest możliwe"

Co mam z tym zrobić, tylko nie piszcie reinstall windowsa, bo nie mam na to czasu i nerwów (konfiguracja sieci  :evil: )

Acha! Mam Win98

przecież na takim sprzecie jak masz instalacja windy 98 nie bedzie trwała więcej niż 20 minut ?

hmmmm... a jaki problem masz w konfiguracji sieci, nie rozumiem, czy tak trudno wpisać ip, maske, bramke i grupe roboczą, ew proxy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam virusów, bo mam dobrze zabezpieczonego kompa, bo mam sieć razem z tatą, a jakby mu się coś stało z danymi to by mi chyba uciał głowe poniżej tyłka :lol:

Ech... Myślałem doberman, że to będzie troszku prostsze :oops:

Niestety bede musiał zrobić reinstala, ale dopiero jak się pozbieram z choroby, bo narazie jestem przykuty do łóżka :cry:

Ale żeby wejść na tweaka zawsze znajde sposób :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi