sinus Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Przy starcie kompa pojawia mi się napis "EMM 386 nie zainstalowany-ustawienie podstawowego adresu ramki nie jest możliwe" Co mam z tym zrobić, tylko nie piszcie reinstall windowsa, bo nie mam na to czasu i nerwów (konfiguracja sieci :evil: ) Acha! Mam Win98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 ::yo! troche to mozolne ale jak uwazasz ze to uda ci sie zrobic bez instyalla to spox, uzywam xp wiec niezbyt dobrze pamietam ten arhaiczny system (jak dla mnie) wiec tak: poszukaj na plytce gdzie masz windowsa 98 pliku o tejze nazwie uzywajac komendy "extract" tam bedziesz mial podane ci i jak mozna mieszac z plikami *.cab...nastepnie extract /L *.cab wyswietli sie lista plikow znajdujacych sie w arhiwum *.cab....robisz tak ze wsztystkimi plikami cab az znajdziesz swoj plik. rozpakuj go extract`em do jakiegos katalogu i skopiuj plik do X:windows i powinno byc luz posdro i napisz co wyskrobales....mozliwoscia jest takze skopiowanie tego pliku od kolesia jakiegos i przerzucenie go do w/w katalogu oraz przetestuj kompa w poszukiwaniu wirusa bo kto wie w dzisiejszych czasach co w blaszaku piszczy:):: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Przy starcie kompa pojawia mi się napis "EMM 386 nie zainstalowany-ustawienie podstawowego adresu ramki nie jest możliwe" Co mam z tym zrobić, tylko nie piszcie reinstall windowsa, bo nie mam na to czasu i nerwów (konfiguracja sieci :evil: ) Acha! Mam Win98 przecież na takim sprzecie jak masz instalacja windy 98 nie bedzie trwała więcej niż 20 minut ? hmmmm... a jaki problem masz w konfiguracji sieci, nie rozumiem, czy tak trudno wpisać ip, maske, bramke i grupe roboczą, ew proxy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 ::dokladnie, byc moze nie masz skonfigurowanych ustawien, najpierw moze z tym pomieszaj:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 nie mam virusów, bo mam dobrze zabezpieczonego kompa, bo mam sieć razem z tatą, a jakby mu się coś stało z danymi to by mi chyba uciał głowe poniżej tyłka :lol: Ech... Myślałem doberman, że to będzie troszku prostsze :oops: Niestety bede musiał zrobić reinstala, ale dopiero jak się pozbieram z choroby, bo narazie jestem przykuty do łóżka :cry: Ale żeby wejść na tweaka zawsze znajde sposób :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...