Skocz do zawartości
futureman

Jak Sprawdzić Błędy Na Płycie, Dane Płyty Itd.

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję materiałów na temat sprawdzania płyt CD czyli ilość błędów, jakość płyty dane takie jak: z jakiej fabryki pochodzi płyta itp. informacje

czyli szukam programów które mogą potestować płyty (nie piszcie o nero speed bo go mam szukam innych i bardziej zaawansowanych)

znalazłem tylko jeden program jak na razie CDRIdentifier ale on mi nie działa czyli żadne informacje nie są wyświetlane - więć jak wiecie jak go używać to też napiszcie

MAM NAGRYWARKĘ LG

szukam zarówno programów jak i literatury więc wszystko co znacie podawajcie w tym temacie będę wdzięczny

a potrzebuję z jednego powodu: bo ostatnio nagrałem kilka płyt z muzyką na róźnych CD ( głónie nibyTDK, nibyVerbatim ... - pisze niby bo nie wiem z kąd te firmy zamawiały swoje cd albo czy robiły u siebie czy nie)

i chcę wiedzieć, które są najlepsze jakościowo bo dźwiekowo nibyTDK te niebieskie jakoś dziwne są nie odpowiada mi ten dźwiek a nibyVerbatimy najlepiej mi grają i chcę zobaczyć czemu tak jest bo w końcu moim zdaniem jeśli nie ma błędów CRC to oznacza że płyta jest dobra i powinna grać tak samo a jednak nie gra, wiadomo skopiuję na dysk i nagram na inną płytę to mam dźwięk taki jak płyta której uzyłem - czyli jak zrobię kopie z tdk na verbatim to gra lepiej a odwrotnie to gorzej więc muzyka nie traci na jakości ale jakość zależy od płyty i chcę zobaczyć czym się różni to od strony technicznej

czy np. ilość błędów powoduje, że dochodzą dodatkowe zniekształcenia prze które mamy wrażenie że gra inaczej płyta, wnerwia mnie to bo a dokłądnie płyty TDK a dźwięk taki jakiś chropowaty na wysokich i źle mi się słucha, verbatim gra gładko i przez to mam wrażenie że ma wiecej wysokich tak jakby rozjaśniona i to mi się podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi