futureman Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Poszukuję materiałów na temat sprawdzania płyt CD czyli ilość błędów, jakość płyty dane takie jak: z jakiej fabryki pochodzi płyta itp. informacje czyli szukam programów które mogą potestować płyty (nie piszcie o nero speed bo go mam szukam innych i bardziej zaawansowanych) znalazłem tylko jeden program jak na razie CDRIdentifier ale on mi nie działa czyli żadne informacje nie są wyświetlane - więć jak wiecie jak go używać to też napiszcie MAM NAGRYWARKĘ LG szukam zarówno programów jak i literatury więc wszystko co znacie podawajcie w tym temacie będę wdzięczny a potrzebuję z jednego powodu: bo ostatnio nagrałem kilka płyt z muzyką na róźnych CD ( głónie nibyTDK, nibyVerbatim ... - pisze niby bo nie wiem z kąd te firmy zamawiały swoje cd albo czy robiły u siebie czy nie) i chcę wiedzieć, które są najlepsze jakościowo bo dźwiekowo nibyTDK te niebieskie jakoś dziwne są nie odpowiada mi ten dźwiek a nibyVerbatimy najlepiej mi grają i chcę zobaczyć czemu tak jest bo w końcu moim zdaniem jeśli nie ma błędów CRC to oznacza że płyta jest dobra i powinna grać tak samo a jednak nie gra, wiadomo skopiuję na dysk i nagram na inną płytę to mam dźwięk taki jak płyta której uzyłem - czyli jak zrobię kopie z tdk na verbatim to gra lepiej a odwrotnie to gorzej więc muzyka nie traci na jakości ale jakość zależy od płyty i chcę zobaczyć czym się różni to od strony technicznej czy np. ilość błędów powoduje, że dochodzą dodatkowe zniekształcenia prze które mamy wrażenie że gra inaczej płyta, wnerwia mnie to bo a dokłądnie płyty TDK a dźwięk taki jakiś chropowaty na wysokich i źle mi się słucha, verbatim gra gładko i przez to mam wrażenie że ma wiecej wysokich tak jakby rozjaśniona i to mi się podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 czy znacie jakieś programy, które mogą mi podać dane płyty czyli od jakiego producenta pochodzi, jaką ma pojemność itd. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 nero to wszystko potrafi włącznie z testem na błędy, dokladne info o nośniku podaje tez Alcohol120%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...