1jaa Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam, Posiadam płyte Asus P4S533-X i dysk twardy Ulatra ATA 100 Seagate 160 GB 7200.09. Problełem polega w tym, że nie wykrywa dysku. Zrobiłem update biosu do wersji 1004. Zworka była ustawiona na master i również do 32 GB i nic. Co w takim przypadku zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Masz inne zworki na tym dysku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1jaa Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nie wiem konkretnie o co Ci chodzi ale mam mam jedną zworkę którą moge ustawić na master na cabel select i do limits drive capacity to 32 GB. Domyślałm się, że master to główny, bacel select to to, że mogę podłączyć do drugiego działającego dysku, a trzeci że do 32 GB tylko wykryje. Patrzyłem wszysstkie trzy możliwości kombinacji zworki ale żadna z nich nie skutkowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ustaw zworkę tak żeby nie była w pozycji "limits drive capacity to 32 GB". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1jaa Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 No to ustawiałem tak że nie była w pozycji do 32 GB i nic. Brałem na master i na cable select i nic. Nie mam pojęcia czy wogóle moja płyta główna ją obsłuży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Podaj jak masz popodpinane napędy w kompie (łącznie z tym Seagate). Próbowałeś podłączyć ten dysk u kogoś innego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1jaa Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Sprawa jak narazie rozwiązana. Sprawdziałem u kolegi i to samo więc zaniosłem go spowrotem do sklepu. Po analizie sprzedającego okazało się, że dysk jest uszkodzony i go wysłał do serwisu czy gdzieś tam. Myśle czy ja mogłem go jakoś uszkodzić? Jest to możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...