barszczu Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Witam !! Mam zewnętrzną kartę dźwiękową SOUND BLASTER LIVE 24-bit EXTERNAL i ostatnio zauważyłem drobny problem. Mianowicie strasznie szumi mi wejście mikrofonowe, ale tylko wtedy, gdy coś wepnę w wejście mikrofonowe/line-in. Można ograniczyć szumienie poprzez skręcenie suwaka na minimum, ale wtedy mikrofon zbiera strasznie słabo ( a mikrofon jest dobry po podpięty do mojej starej dźwiękówki zbiera praktycznie z całego pokoju ), a jak podkręcę na maksa szumi.... Czy ktoś wie co z tym można zrobić ?? Czy ktoś kto posiada tą albo podobną kartę ( creative sb surround 5.1 ) też miał takie problemy ( lub też nie ) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam !! Mam zewnętrzną kartę dźwiękową SOUND BLASTER LIVE 24-bit EXTERNAL i ostatnio zauważyłem drobny problem. Mianowicie strasznie szumi mi wejście mikrofonowe, ale tylko wtedy, gdy coś wepnę w wejście mikrofonowe/line-in. Można ograniczyć szumienie poprzez skręcenie suwaka na minimum, ale wtedy mikrofon zbiera strasznie słabo ( a mikrofon jest dobry po podpięty do mojej starej dźwiękówki zbiera praktycznie z całego pokoju ), a jak podkręcę na maksa szumi.... Czy ktoś wie co z tym można zrobić ?? Czy ktoś kto posiada tą albo podobną kartę ( creative sb surround 5.1 ) też miał takie problemy ( lub też nie ) ?? Witam Mam podobną kartę (kolor szary + pilot), niestety problem jest ten sam. Mikrofon jest na pewno dobry. Temat odnalazłem w googlach, jest co prawda z 2006 roku, ale do tej pory nikt nie odpowiedział na niego w pełni satysfakcjonująco. Może ktoś zna teraz odpowiedź co zrobić żeby mikrofon nie szumiał? Jest co prawda aplikacja w EAX Advanced HD - Clean-up, która trochę wycisza szumy, jednak robi to kosztem jakości (pojawiają się petaliczne dzwięki) i nie działa tak jak trzeba (tylko i wyłącznie odsłuch - w przypadku nagrań czy rozmowy - druga osoba nadal słyszy szumy, a opcji nie da się zapisać...). Może ktoś zna jakiś sposób z innych creative'ów? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...