Skocz do zawartości
futureman

Karta Tv Zewnętrzna

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar za niedługo kupić kartę TV zewnętrzną taką, żeby nie trzeba było włączać komputera żeby oglądać TV, po prostu mój monitor będzie czasami służył jako telewizor

Mam kilka pytań ale po kolei najpierw jedno:

Z tego co sięorientuję to w większości modeli można oglądać TV na monitorze zwykłym i LCD (więc taka mnie interesuje)

ale mam zamiar kupić monitor LCD panoramiczny 19 cali i potrzebuję karty która będzie odtwarzała też panoramiczne programy poprawnie czyli na całym ekranie panoramicznego LCD nie jako kwadrat, czy wszystkie to potrafią czy nie ?

jeśli nie to podajcie linki do kart które to potrafią lub ciekawych stron gdzie można się tego dowiedzieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupisz panoramiczny ekran to TV ci się rozciągnie (nie będzie jako kwadrat) a pamiętaj, że sygnał ze zwykłej kablówki jest nadawany 4:3 - czyli ludziki na ekranie będą porozciągane, no chyba, że masz platforme N - dekoder sam dopasuje się do ekranu (16:9)

co do tunera tv zewnętrznego działającego bez kompa to nie wiem czy tak się da, o ile w ogóle da się go podłączyć bezpośrednio pod monitor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do zewnętrznego tunera który podobno działa bez komputera do daje przykładowego linka (jest ich więcej):

http://www.allegro.pl/item151133257_tuner_..._box_pilot.html

jakie wejście musi posiadać karta żeby można było pod nią podłączyć konsolę x360 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi