Skocz do zawartości
vENiZE

Biostar T-force 945p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Planuję przeprowadzić małą modernizację, mianowicie e6300 + jakaś płyta główna i nie wiem jaka. Podobno Biostary T-Force są dobre. Wersja 945P jest do kupienia za ~250 zł i delikatnie się zdziwiłem :blink: . Jak wygląda kwestia podkręcania na tej płycie (max htt i vcore)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Planuję przeprowadzić małą modernizację, mianowicie e6300 + jakaś płyta główna i nie wiem jaka. Podobno Biostary T-Force są dobre. Wersja 945P jest do kupienia za ~250 zł i delikatnie się zdziwiłem :blink: . Jak wygląda kwestia podkręcania na tej płycie (max htt i vcore)?

945P nie nadaje sie do krecenia - to chipset biurowy, bardzo niskie FSB ( a nie jakies HTT ) osiaga.

Po mozliwosci vcore zapraszamy do instrukcji od mobo, ktora mozna pobrac z strony producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatrzymałem się na K8 ;)

Chipset chipsetem, ale seria T-Force jest (niby) dla overclockerów - czy Biostar po prostu rzucił słowa na wiatr.

To, ze mobo pochodzi z serii T-Force nie za wiele zmienia. Od biedy moze zrobi z 350MHz FSB, a tyle to najtanszy AsRock potrafi takze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś koleś się przechwalał o Biostarze 945P " Sam na tej plycie bez zadnego problemu podkrecilem procesor celeron 352 z 3,2Ghz na prawie 4,8Ghz. Przy próbach podkrecania procesora Pentium D 920 udalo sie osiagnac fsb 270 (3780 MHz),"

Edytowane przez kpawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi