Skocz do zawartości
tanx

Po Zmianie Pamieci Problemy Z Oc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

sprzet opisny w sygnaturce chodzil idealnie jak do tej pory jednak odczuwalem wyraznby niedosyt ramu np w gothicu 3 postanowilem ze zakupie jakies w miare dobre 2x1gb. W sklepie doradzili mi te geile doplacilem 400zl no i mam ale i mam problemy.Plyta z tymi pamieciami nie za bardzo chce sie krecic i w dodatku jest dosyc mocno kaprysna. ustawilem pamieci na 800mhz i procek na 2,8ghz bez zadnej zmiany napiec taiminig cl5 5 5 15 T2 i zoonk bo przy starcie pikanie jakby nie bylo ramu. Zszedlem nizej wiec przy dzielniku 1;1 plyta przy fsb powyzej 320mhz zaczyna byc kaprysna raz wstaje raz nie. magiczna granica jest fsb 343 powyzej ktorego juz w goole nie wstaje tylko ze raz jest czarny ekran a raz pikanie. zmiana napiec procka chipsetu nie pomga,a a napiecia pamieci nie moge zmienic standartowo ustawia sie na 2v i nawet jak zmienie to po starcie mam dawne 2v(choc bios wykrywa ze to jest 1,8 :mur: ) Czy cos sie da zrobic, pameici lataja jak nie krece prockiem 800mhz cl4 4 4 12 jednak przy podnoszeniu fsb zaczynaja sie problemy, dzielniki a ni timingi nie maja na to wplywu, czy jedyna bolesna alternatywa bedzie miana plyty glownej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa rozwiazana zaktualizowalem bios i jest idalnie wsyzstko sie wporzo kreci i wreszcie moge zmieniac vmem. Aktualnie te geile poszly mi na 800mhz przy cl 4 4 4 12 T2 przy 2v i jest stabilnie wiec nie mam co narzekac, wazne ze skonczyly sie problemy;]

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi