pszczepan Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Witam ! Mam laptopa IBM z Win98 który ma wbudowany port PS/2. Jest również myszka optyczna Logitecha z przewodem na USB. Po wlożeniu mychy w USB system ją widzi i działa cacy, a jak włoże tą samą mysz do adaptera USB->PS/2 do wbudowanego portu PS/2 mysz nie reaguje. Uruchamiałem z włożonym urządzeniem, doinstalowywałem mysz pod PS2 i nic. Oryginalnie w menadżerze urządzeń jest napisane,że track-ball jest podpięty pod PS/2, ale to chyba wewnętrznie i jest na przerwaniu 12. Jak na siłę doinstalowywałem myszkę microsoftu dla PS/2 to występowal konflikt właśnie z track-ballem - współne przerwanie 12. Nawet jak wyłączałem przerwanie 12 dla trackballa i resetowałem to.. track-ball działal, a moja myszka nie. Jak mam zmusic lapa, żeby widział tą mysz w PS/2? pozdrawiam i dzieki Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Inne myszki na PS/2 działają?? Sprawdź też z inną przejściówką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Przeglądałeś opcje w biosie? Może tam trzeba coś przestawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...