Martinii Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Witam, Chcialbym sie dowiedziec jaka jest proceduta, jak i gdzie zalatwia sie prawa autorskie na wlasna strone www? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Co masz na myśli mówiąc "prawa autorskie" ?? Jako twórca strony dajesz podpis, że zastrzegasz sobie wszelkie prawa do treści zawartych na stronie itp..., a jeśli ktoś skopiuje to wtedy zgłaszasz sprawę, a poza tym nic nie musisz robić, ani niczego zgłaszać. Edytowane 3 Stycznia 2007 przez sztandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) No bo moglbym np skopiowac szate graficzna pure.pc i zrobic sobie podobny serwis o nazwie piure.pc... I co wtedy? Ale moze tez byc odwrotnie - ja sobie stworze strone, nic na niej nie napisze (odnosnie praw autorskich), a ktos skopiuje cala szate graficzna i sobie napisze u dolu strony copyright xxxx.pl. I ja wtedy jestem 'wydymany'? Pomimo, ze to moja praca? Chodzi mi o to czy wlasnie, kazdy moze sobie napisac "Prawa autorskie zastrzezone", czy musi byc na to jakis papier/cokolwiek? Edytowane 3 Stycznia 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 ale to chyba patent musiałbyś zrobić na wygląd :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Patent na wyglad = prawa autorskie, o ktore wlasnie pytam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Ochrona własności przemysłowej (wynalazki, wzory użytkowe, znaki towarowe, topografia układów scalonych). http://www.uprp.pl/polski Urząd patentowy NA stronie masz wszelkie informacje. Cięzko to podciagnac pod jakas kategorie, strona nie jest przedmiotem :( ALe mozesz kombinowac Edytowane 3 Stycznia 2007 przez sbchp250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Bo wiecie, teskt "Prawa autorskie zastrzezone" moze sobie dopisac kazdy i w kazdym momencie. Na moj rozum powinno to byc jeszcze gdzies zarejestrowane czy odnotowane, czy cos... Bo tak jak pisalem w pierwszym poscie, ktos moze mi 'ukrasc strone' (ale nie tresc, a cala szata graficzna) i zastrzec sobie prawa. Wyszloby na to, ze to jego strona, a ja nie mam prawa stosowac 'jego' stylow, grafiki, ikonek itp... Jesli dana firma zleca jakiemus informatykowi zrobienie strony www i on ja wykona, a nie umiesci napisu o prawach autorskich (bo niby tak sobie z kapelusza sam przyna prawa?), a inna firma wezmie innego czlowieka, ktory sobie ta wczesniejsza strone skopiuje i przedstawi jako wlasna robote, zamiesci owy napisik o prawach autorskich i skasuje kase, to kto jest na wierzchu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Nie rozumiem Cie, prawa autorskie właśnie po to zostały stworzone, jeśli ktoś coś skopiuje od Ciebie i będziesz to w stanie mu udowodnić w sądzie to dostaniesz odszkodowanie, jeśli sąd uzna, że nie jest to plagiat/kopia to sprawę przegrasz nic więcej nie zrobisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...