lookout Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Ja mam robine, ata, fdd, i zwykle ata33 .. ale i tak w budzie mam tylko ata (dysk+dvd) flopa wywalilem na polke bo wykrecilem kosz na dyski.. dysk lezy sobie na gabeczce (maxymalny spadek chalasu!!). Rozcinalem co 5 ate i jakos sie udalo, chociarz zepsulem jeden kabel. Aha i jeszcze co do funkcjonalnosci tych robionych ... sa sztywne, to jest ich minus. Ale wygladaja super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Ja tesz sobie zrobilem mam szare :) dosc sztywne ale da sie zniesc bylo to 30 minut roboty i jusz trzy kable sa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Zrobic mozna sobie takie kabelki samemu ale wolniejsze od ATA 100 i 133. Bo w przypadku tych tutaj stracisz na wydajnosci. a z jakiego zrodla ta wiadomosc - bo ja tylko slyszalem ze sladowe spadki w szybkosci trnasferu sa jak dasz zbyt dlugie szmaty np 90cm -> spadek transferu zalezy od dlugosci :!: ale zeby pociecie spowodowalo spadek predkosci 1 slysze - przeciez jak potniesz szmate 80 zylowa nawet na pojedyncze nitki to i tak bedziesz mial to samo co jak kupisz gotowa z pojedynczych kabelow - tylko nie pisz mi ze te fabryczne sa z kabli ekranowanych bo to guzik prawda wiec czekam na jakies uzasadnianie czym sie rozni 80 kabli jednozylowych od szmaty 80 pocietej na 80 zylek :?: Tu sie mylisz. Pewnie jesli kupujesz okragly kabela za 15 zl to nie jest on ekranowany. Jednak jak kupisz drozsze modele cooler mastera to nie mow mi ze nie sa ekranowane. Powiem wiecej nie dosc ze sa podwojnie ekranowane to jeszcze wykonane z miedzianych przewodow i naprawde elastyczne :) http://www.chieftec.pl/utca24.htm pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...