Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

:o Ktoś kiedyś już podkręcił magistalę PII  z 66 do 100 ? Słyszałem że coś trzeba zrobić z którymś pinem.

to jest potrzebne tylko wtedy gdy Twoje plyta nie udostepnia "recznego" wymuszenia FSB 100MHz (czy to w BIOS'ie, czy to zworkami/dipami)

zaklejasz pin B21 na slocie procesora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiekszosc P2 z ktorymi sie spotkalem a bylo ich troche nie chciala chodzic na FSB 100 MHz ... ale wiadomo jest czego to wina oczywiscie zewnetrznego L2 ... a wylaczenie nie ma sensu bo wydajnosc za bardzo spada .... chociaz byla seria P2 300 Mhz ktorych jadro stanowily jadra P2 450 i chodzily one na 600 MHz praktycznie bez zadnych problemow :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym by najlepiej zaizolować ? taśma sie pewnie ssunie przy wkladaniu..

Aha 100Mhz włączam zworką.

jezeli mas zworke do wymuszania 100MHz i komp nie chce dzialac to zmalowywanie B21 nic nie da

a zmalowac mozna najlepiej zwyklym lakierm do paznokci - tylko poczekaj az wyschnie (suszarka itp) bo znam osobe ktora wladowala "niewyschniety" lakier i trzeba bylo czyscic Slot na plycie :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja do odizolowywania slotow uzywam normalnej tasmy klejacej .. tyle ze trzeba ja ladnie przyciac .. i po sprawie zadnego czekania odrazu do uzytku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muj p2 chdzi bez problemu na 5x100 tylko napiecie trzeba zwiekszyc o 2,3v (raz przypadkowo zrobilem 3,0v :twisted: ) btw podajcie mi kombinacje izolowania pinow bo ta ktura mialem zostala na spieprzonym seagate'cie Medalist 3210 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...