Mendoza Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 :o Ktoś kiedyś już podkręcił magistalę PII z 66 do 100 ? Słyszałem że coś trzeba zrobić z którymś pinem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Ja krecilem :twisted: Powiedz mi dziecko ( :lol: ) jak masz MOBO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 :o Ktoś kiedyś już podkręcił magistalę PII z 66 do 100 ? Słyszałem że coś trzeba zrobić z którymś pinem.to jest potrzebne tylko wtedy gdy Twoje plyta nie udostepnia "recznego" wymuszenia FSB 100MHz (czy to w BIOS'ie, czy to zworkami/dipami) zaklejasz pin B21 na slocie procesora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 kiedys podkleilem wyzej wymienionego pina i PII 300 chodzila w konfiguracji 112x4.5 300@504 i jest spoko chodzi tak juz rok czasu i nic sie nie dzieje. pamiec jest 128 sdram 100Mhz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 wiekszosc P2 z ktorymi sie spotkalem a bylo ich troche nie chciala chodzic na FSB 100 MHz ... ale wiadomo jest czego to wina oczywiscie zewnetrznego L2 ... a wylaczenie nie ma sensu bo wydajnosc za bardzo spada .... chociaz byla seria P2 300 Mhz ktorych jadro stanowily jadra P2 450 i chodzily one na 600 MHz praktycznie bez zadnych problemow :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 pamietam mojego PII 400 @ 660, 165mhz fsb...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mendoza Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Czym by najlepiej zaizolować ? taśma sie pewnie ssunie przy wkladaniu.. Aha 100Mhz włączam zworką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Czym by najlepiej zaizolować ? taśma sie pewnie ssunie przy wkladaniu.. Aha 100Mhz włączam zworką. jezeli mas zworke do wymuszania 100MHz i komp nie chce dzialac to zmalowywanie B21 nic nie da a zmalowac mozna najlepiej zwyklym lakierm do paznokci - tylko poczekaj az wyschnie (suszarka itp) bo znam osobe ktora wladowala "niewyschniety" lakier i trzeba bylo czyscic Slot na plycie :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 ja do odizolowywania slotow uzywam normalnej tasmy klejacej .. tyle ze trzeba ja ladnie przyciac .. i po sprawie zadnego czekania odrazu do uzytku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 muj p2 chdzi bez problemu na 5x100 tylko napiecie trzeba zwiekszyc o 2,3v (raz przypadkowo zrobilem 3,0v :twisted: ) btw podajcie mi kombinacje izolowania pinow bo ta ktura mialem zostala na spieprzonym seagate'cie Medalist 3210 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zbita d**** b21 jest w celach A moj stary PII 233 chodzil na 412 (czy jakostak) i jeszcze dziala :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...