dinebedoua Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam. Jestem posiadaczem komputera z plyta glowna Asus P5WD2 Premium i 2x512MB PdP Patriot 700MHz XBLK. Problem jest nastepujacy... Chcialbym dokupic sobie trosze ramu. Mam w zwiazku z tym pytania: 1) Czy jak dokupie moduly szybsze dajmy na to 2x512 tez PDP 800Mhz ktore beda dzialac z nizsza czestotliwoscia i takimi samymi timingami jak moje obecne pamieci czy nie bedzie konfliktu? 2) Jesli dokupilbym moduly jedno gigowe (2x1GB) o podajen w puncie pierwszym sszybkosci czy nie bedzie konfliktu? 3) jak to jest z dual channelem. Jak bede mial zamontowane pamieci w 4 bankach to jak bedzie dzialal dual channel???? Prosze o odp bo jak narazie to nikt nie byl w stanie na to odpowiedziec. Sam jednak sie dowiedzilaem ze moja plyta potrafi obsluzyc moduly o roznej pojemnosci w dualu. Moglby ktos to potwierdziuc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...