emte Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam, dostałem kompa znajomego do "przewinięcia", partycja zformatowana (dysk 80GB podzielony na 2 części) wkładam płytę, bootuje się, pierwsza część instalacji (wybór instalacji sterowników SATA lub odzyskiwanie systemu) idzie ok, potem powinna być chwila czarnego ekranu i przechodzi do drugiego etapu (wybór partycji, ewentualnie naprawa itp).. No właśnie ale wszystko zatrzymuje się na "czarnym ekranie" z migającym kursorem i nie chce iść dalej. Próbowałem podłączać inny napęd opt., inny dysk i dalej to samo, 0,5h czy 1h cały czas to samo nie przechodzi dalej. Ma ktoś jakieś pomysły? Bo mi się już chyba wyczerpały. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 jezeli sa dwie kosci ram, na czas instalacji zostaw jedna ale tylko gdybam.....podaj konfig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emte Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 jedna kostka (próbowałem zmieniać banki) 512MB RAM Duron 1,8 płyta gł. - Epox (wybaczcie że nie chce mi się zaglądać jaki model) GF FX5200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 zrestartuj ustawienia biosa jestes pewien ze cd z instalka jest sprawne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emte Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 ustawienia zresetowane - nie pomogło. CD na 100% sprawne, sprawdzałem. Próbowałem zmiany taśm, wyjmowałem Ram, wyjąłem kartę graficzną i "przedmuchałem". Nadal to samo Włożyłem płytę z inst. Vista Beta i także freez po chwili od ukazania się napisu Microsoft i paska postępu (zielonego). Coś jest nie tak. (Windows wcześniej działał, ale trzeba było przeinstalować tak był zawirusowany itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 podlacz ten dysk do siebie i przeskanuj go pod katem badsektorow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emte Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Dysk raczej odpada, po podłączeniu go do mojego komputera instalacja przebiegła bez żadnych problemów. W kompie oryginalnym nadal to samo, wymieniałem RAM - nic nie dało. Nie mam pojęcia co może być, w pewnym momencie po prostu staje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 zmien slot, w ktorym siedzi ram, ustaw bios na safemode, jesli masz cos usb to odlacz na czas instalacji (uzyj klawiatury ps2 np) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emte Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Wszystkie standardowe i mniej standardowe pomysły (zmienianie taśm, kanałów, resetowanie biosu itp) nie dają rezultatów. Komputer idzie chyba do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Kiedyś chyba coś takiego widziałem. Tylko nie pamiętam już czy to w tym momencie instalacji... Instalacja o dziwo poszła dalej po resecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ja tak mialem na swoim starym ECS kvza. Pomoglo zaktualizowanie biosu, wiec tobie tez radze to zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...