Skocz do zawartości
dad

Livebox + Wi-fi

Rekomendowane odpowiedzi

Problem wyglada tak ze podczas uzywania neta zdarzają mi sie urwania polaczenia ...

chodze po necie i czesto pokazuje ze strona nie istnieje/nie dziala po wcisnieciu refresh ( odswiez ) pojawia sie bez problemow ... nie wiem o co chodzi ?? od poczatku mialem takie dziwne zjawiska ...

na przykladzie z gry CS 1.5/1.6

patrzac na pingi w HLSW widze ze jawnie mam lagi i duze skoki pingow , podczas logowania sie na serwer tez wyraznie odczowam lagi ale po wejsciu bezposrednio do gry

widze ze lagow mam 0 kompletnie 0 i tak jest caly czas...

posiadam Live Box'a , jestem podlaczony do niego poprzez Wi-Fi odbiornik ( skrzynka Live Box ) jest oddalona jakies 10m od tego powiedzmy nadajnika ...

nieraz takze urywa sie totalnie net i musze wylaczac go i wlaczac jeszcze raz...

istnieje takze nieopodal inny net ktorego wykrywa LiveBox dlatego kiedy urwie mi sie wybieram miedzy moim netem a tym obcym -.- ( obcy wymaga hasla do funkcjonowania )

co moge poradzic na to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddaj Liveboxa !!!! To jest do niczego u mnie wieszal sie ze masakra. W miare chodzi tylko przez Ethernet. Polecam kupic do niego AP na allegro znajdziesz do 100zl. Podpiac go do Liveboxa a w Liveboxie wylaczyc WiFi. Gdy bedziesz miec wiecej kasy to nastepny wydatek modem ADSL z wyjsciem rj-45 cena do 90 zl i oddaj liveboxa TP niech go spala (szkoda ze samemu nie mozna :angry:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi