Skocz do zawartości
drzodrzu

Zasilacze W Rozsądnej Cenie

Rekomendowane odpowiedzi

przeglądając forum można złapać małą schizofremię. Dobrze że jest tylu chętnych do pomocy ale niektóre porady sa mocno rozbieżne. Topower 627P6 EZ, Cheftec CFT560-12C w takich cenach powinny być hitami sprzeadaży do nowych zestawów. Mają odpinane kable, stabile napięcia, więc po co przepłacać...? Co może przekonać do wydania 500 zł i więcej za podobny zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli przy obecnej (np. po OC) konfiguracji zasilacz będzie pracować na co najmniej 80% swej mocy co się może się objawiać podwyższoną temperaturą i głośnością? Moge sobie pozwolić na zakup nowego zasilacza i kusi mnie Cooltek CT600 ale czy jest sens wydawać tyle kasy, jak z awaryjnością i ewentualnym sewisem. Jak to pracuje po kilku miesiącach u użytkowników - ma ktos zdanie na ten temat? Może coś innego? Tylko nie w stylu - zamienił stryjek siekierke na kijek po to tylko żeby kase wydać. Sprzęt będzie kręcony, bez sli, może jakis 8800 za pół roku (więc może wstrzymac się do czasu nowej grafy?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby nie zaczynac nowego tematu, to sie podepne.

Czym dluzej czytam , tym bardziej jestem skolowany. Moj "szef" zaczyna chyba odmawiac posluszenstwa.

Widze ze duzo bardzo pochlebnych opini zbiera stsonkowo tani jak na to co prezentuje Topower 627P6 Ez 520W (stosunek jakosc do ceny wydaje sie rewelacyjna)

Czy do mojej konfiguracji (taka jak w sigu) bedzie to dobry wybor ?? czy doplacic do czegos innego ??

100-150zl nie zrobi roznicy komputer pracuje na siebie, musi chodzic stabilnie i praktycznie 24/7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Chciałem spytać o jakiś dobry zasilacz bo jestem kompletnie zielony w tym temacie :) Proponują Panowie jakiś bardzo dobry zasilacz, w miare za rozsądną cene?

a mógłbyś nam zdradzić trzy słodkie tajemnice...?

1. jaki sprzet ma obsługiwać

2. ile to jest rozsadna cena

3. czy jest/będzie OC

bo k*rwa wróżką nie jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem zamiar kupić:

2x Core 2Duo, GeForce'a 8500GT, coś tam z Ramem 2GB, dysk 320 gb i narazie tylko to mam. Chciałem na wszystko wydać ze 3000

nie do końca wiem co to jest 2x c2d, ale do tego typu zestawu Delta 350AB z allegro za ok 45zł starczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem zamiar kupić:

2x Core 2Duo, GeForce'a 8500GT, coś tam z Ramem 2GB, dysk 320 gb i narazie tylko to mam. Chciałem na wszystko wydać ze 3000

Zestaw z supermarketu? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi