Skocz do zawartości
modoc

Dfi Infinity Nf Ultraii-m2/g Vs Asus M2n-sli Deluxe Sam2

Rekomendowane odpowiedzi

Którą płytę wybrać . ??

Siedzę i się biedzę, przeczytałem od groma artykułów, komentarzy i jestemw kropce każda ma swoje wady i zalety. Mi zalezy jedynei na stabilności działania i szybkości, podkręcanie i wyciskanei ostatnich soków mnie nie interesuje w żadnej mierze. Poradzcie przedstawcie najlepsze argumenty. Prosze was o konstruktywną pomoc. :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz w takim razie Asusa. DFI jest do krecenia.

Na drugi raz zanim założysz nowy temat to poczytaj bo są tematy o tych płytach :mur:

Owszem sporo przeczytałem o jednej i drugiej płycie, każda miała swoje zalety i wady, n-f 4 jest sparwdzony i dopracowany dlatego pod tym względem DFI, z kolei z N-f 5X są problemy niby rozwiązane w nowych biosach ale do końca niewiadomo ( nie mam się zamiaru bawić dlaczego nie działa). Dlatego pytam się o te dwa modele.

Edytowane przez modoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej weź Asusa. IMO będzie stabilny, opcje OC ma raczej marne, ale Tobie na nich nie zależy :)

To znaczy , ze ten DFI nie jest stabilny :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest stabilny, ale czasem trzeba coś odpowiednio poustawiać z czym początkujacy user mogłby miec spore problemy..:P

Co do DFI nie mam żadnych wątpliwości, jednak płyta ta głównie jest wychwalana za możliwości podkręcania, z kolei ASUS bardziej do mnie przemawia ponieważ podkręcanie mnie nie kręci :-P i chciałem dowiedzieć się jak to jest z stabilnością w tym modelu gdyż krążyły sprzeczne opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi