Gość MaRuH Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Witam, najpierw podam config: P4 3Ghz E0 Gigabyte i915 2x512Mb dual Kingstona jedna kosc na samsungach druga na elpidah (chyba tak to sie pisze :-P ) Huntkey hk350ap reszta chyba mniej ważna. A wiec jakiś czas temu zabrałem sie za OC tego kompa, proca puściłem na 15x230 (3450mhz), dzielnik pamieci ustawilem z ''auto'' na 1.66, timingi z 3 3 3 8 na 2.5 3 3 8 i pamieci chodziły naturalnie wolniej z 200mhz(400) poszły na 184mhz(368), i tak tak to chodziło jakiś czas, ale niedawno zabrałem sie za przyszpieszenie tych pamieci, weszłem do biosu dzielnik ustawilem na 2.00 czyli pamieci mialy pracowac 230mhz(460) timingi dalem najwieksze i komp nie wstaje mowie co jest podnosze napiecie o +0.1V nic to nie daje potem o +0.2V tez nic i o +0.3V również nie wstaje, pobawiłem sie jeszcze troche timingami ale też nic komp nie chce wstac, czemu tak sie dzieje moze cos jeszcze trzeba ustawic? Licze na wasza pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Kolejne pytanie z serii "Jak podkręcić ? " :mur: Jak już sam napisałeś posiadasz dwie różne kostki. Zapewne obydwie nie kręcą się tak samo dlatego wypróbuj każdą kość z osoba i zobacz ile max mhz osiąga ;) Ja mam 2x512 kingstony na elpidach i latają mi na 270 mhz 3-3-3-8 2T. Dlatego sądzę ze ta kostka na samsungach cię blokuje ;] Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Pacific Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Wiesz ja nie pytam jak podkręcać bo to akurat wiem tylko czemu więcej nie idzie a to jest różnica :wink:, ale dzięki za odpowiedz, pobawię się każdą kostka z osobna zobaczę ile wyciągają, chyba pozostaje mi sprzedanie tych ramek i kupienie 1GB w jednej kosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...