Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Czemu Pamieci Nie Chca Isc Wiecej?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, najpierw podam config:

P4 3Ghz E0

Gigabyte i915

2x512Mb dual Kingstona jedna kosc na samsungach druga na elpidah (chyba tak to sie pisze :-P )

Huntkey hk350ap

reszta chyba mniej ważna.

A wiec jakiś czas temu zabrałem sie za OC tego kompa, proca puściłem na 15x230 (3450mhz), dzielnik pamieci ustawilem z ''auto'' na 1.66, timingi z 3 3 3 8 na 2.5 3 3 8 i pamieci chodziły naturalnie wolniej z 200mhz(400) poszły na 184mhz(368), i tak tak to chodziło jakiś czas, ale niedawno zabrałem sie za przyszpieszenie tych pamieci, weszłem do biosu dzielnik ustawilem na 2.00 czyli pamieci mialy pracowac 230mhz(460) timingi dalem najwieksze i komp nie wstaje mowie co jest podnosze napiecie o +0.1V nic to nie daje potem o +0.2V tez nic i o +0.3V również nie wstaje, pobawiłem sie jeszcze troche timingami ale też nic komp nie chce wstac, czemu tak sie dzieje moze cos jeszcze trzeba ustawic?

Licze na wasza pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne pytanie z serii "Jak podkręcić ? " :mur:

Jak już sam napisałeś posiadasz dwie różne kostki. Zapewne obydwie nie kręcą się tak samo dlatego wypróbuj każdą kość z osoba i zobacz ile max mhz osiąga ;)

Ja mam 2x512 kingstony na elpidach i latają mi na 270 mhz 3-3-3-8 2T. Dlatego sądzę ze ta kostka na samsungach cię blokuje ;]

Edytowane przez Pacific

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ja nie pytam jak podkręcać bo to akurat wiem tylko czemu więcej nie idzie a to jest różnica :wink:, ale dzięki za odpowiedz, pobawię się każdą kostka z osobna zobaczę ile wyciągają, chyba pozostaje mi sprzedanie tych ramek i kupienie 1GB w jednej kosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi