dymy Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 czy ktoś może bliżej mi wyjaśnić skrót MINT ATI Radeon 7500LE? głownie chodzi mi o ten skrót LE byłbym tesh dźwięczny za info na temat tej karty i jej pochodnych (np. czym się różni PBA od BBA - ! znaczenie tych skrótów jażę !) mile widziane linki, ale jakieś konkretne, a nie odsyłanie mnie na tomshardware itp. thx&cya Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 LE to slabsza odmiana karty (nizsze taktowania). BBA to znaczy Bulity by Ati a PBA to nie mam pojecia ale wydaje mi sie ze Powerde by Ati. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 ..zdazylem to jush zauwazyc. LE to bedzie pewnie Lite Edition albo cos w tym klimacie (co do PBA to dobrze zgadujesz). ten mint wyciaga u mnie 2693 pt w 3Dmarku 2001SE na D700@900 - 128/133 MB SDRAM Spectek i desce MSI 6330 LE na chipsecie 133A. co ciekawe w sekcji system info 3dmarka, w pozycji Display Devices - Pixel Shader pojawia się N/A! wydawało mi sie ze wlasnie ten uklad ma przemawiac na korzysc Radeona, a tu dziura (...) ..pozycja Vertex Shader tesh N/A (ale akurat tu nie wiem czy powininem sie spodziewac czegos innego). w kazdym razie ta seria to kupa. poprzednio mialem GF2MX400 na kosciach Prolinka i kulal w tym samym tescie 2560 pt rowniez bez podkrecania a jest dokladnie o stowe tanszy. porazka. no nic. trza sie zlomu szybko pozbyc. btw. przestrzegam. cya Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 ..zapomnialem dodac ze ta karta ma Smoothvision (odmiana antyaliasingu) identyczne jak w kartach nvidii (stopniowanie 2/4) ..pelne wersje maja ponoc 2/3/4/5/6! ..kolejna wpadka.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Karta ma oznaczenie "LE" a to oznacza, że taktowana jest wolniejszymi zegarami: 250/250 MHz. Pamięci mają czas dostępu 4 ns. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Le maja mniej agresywne timingi ale mozna to zmienic ;) :wink: Zapomnialem adres ale jak przypomne to napisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greenskin Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 ja stawiam, że LE to limited edition :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Le ja stawiam ze LOWER EDICION ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 ..karta ma pamięci SAMSUNGA z oznaczeniem ...-TC50 więc chyba jednak 5 ns.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 porazka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 CZyli co tylko napis na GPU i 64Bit szyna pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Standardowo w LE w tym modelu montowanesa pamieci z dostepem 4 ns. Zreszta u Minta bym nicnie kupowal niemam zaufaniado tego sklepu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...