buła81 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 witam potrzebuje fachowej porady co do wyboru zasilacza aktualne czesci w komputerze: -plyta gl msi nforce2 ultra 400 -athlonXP barton @ 2300mhz -2x512mb geil -2 dyski jeden sata jeden ata -2 napedy: -dvd -nagrywarka -grafika radeon x 850 xt (do grania podkrecany) -2 wentylatory 80mm -2 92mm -1 120mm ktory z tych ponizej bedzie najlepszy ?? Modecom Feel-II 500ATX Fortron Blue Storm II Thermaltake PurePower 480W jesli padna inne propozycje to bede bardzo wdzieczny !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 blue storm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 wiec wybor padl na fortrona blue storm 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 wiec wybor padl na fortrona blue storm 2 Jak go dostaniesz to napisz jak się sprawuje bo też mam zamiar go kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) @ macin zasilacz jest swietny tak na prawde na mojej konfiguracji na razie nie dostanie nawet lekkiej zadyszki ... ale ma 2 pary kabli do pcie wiec mylsle ze poradzi sobie z sli lub cross fire z tego co wyczytalem na forach to parametry znamionowe sa troszeczke zanizone wiec jest zapas mocy :) kupowalem go na zapas planuje zmiane platformy wiec na pewno jeg moc sie mi kiedys przyda na razie moge ocenic tylko wizualnie wyglad bo co do mozliwosci to jak pisalem wczesniej u mnie na razie nawet lekko sie nie spoci a wykonanie jest na prawde swietne !!!!!! niemowiac juz o ladnej niebieskiej obudowie jak ktos ma okno w sciance przewody sa ladnie owiniete siatka molexy maja specjalne koncowki ulatwiajace wyjmowanie ich z gniazd wiatrak chociaz duzy na razie pracuje cichutko Edytowane 26 Stycznia 2007 przez buła81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Dzięki. Czyli decyzja zapadła. Jeżeli jest faktycznie cichy to go biorę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) podepnę się pod topic, musze szybko wybrać zasilacz, mój dotychczasowy Aerocool wyzionął ducha i narazie jade na awaryjnym Tracer :/ 400W. Jesli chodzi o sprzet: płyta epox 8RDA3+ athlon xp-m, ram 512, 2xHDD, 2xDVD-RW, dwie karty dzwiękowe, a grafika to stary Matrox G450 czasem wymieniany na geforca 5600, jesli chodzi o ewentualne zmiany na przyszlosc to planuje zakup kolejnego ramu 512 i moze lepsza grafe. Ok, gdybym mial 200 zeta wziałbym Huntkeya 350, ale niestety mam troszke mniej, zastanawiam sie Amacroxem Warrior 400, lub Tacens Radix 410, co sądzicie o tym wyborze? Od razu uprzedze, że jestem sceptycznie nastawiony do Fortronów, powód? Juz raz kupiłem i okazał sie niewypałem, i obecnie mam uprzedzenia. [edit] w miedzy czasie postudiowałem troche forum, doszedłem do tego ze z tych dwoch ktore wymieniłem zdecydowanie lepszy Amacrox, ale znalazlem tez na allegro Chieftec GPS400AA-101A http://allegro.pl/item160580501_nowy_chief..._12cm_went.html, więc jak sie ma porównanie tego Chiefteca z Amacroxem? Edytowane 2 Lutego 2007 przez frondziak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 A może delta z allegro? poradzi sobie napewno. Odszukaj wątek o spalonych zasilaczach i przeszukaj go wpisując w wyszukirarkę "delta". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Bierz Delte 350W. Za 40-50 masz zasilke, ktora nie jeden mocniejszy sprzet pociagnie, a do tego wogole jej nie slychac. Siedzi u mnie juz chyba ze 3 lata i nie jedna konfiguracje ciagnela bez zajakniecia z idealnymi napieciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 dzieki za dotychczasowe odpowiedzi, troche jestem zaskoczony bo o Deltach nigdy nie slyszalem, w kazdym badz razie ciagle szukam na necie, i jako ewentualna konkurencje dla Delty znalazlem Pentagram Silent Force PSF 370-P12S za 110 zeta z 3 letnia gwarancja. Jakies opinie znacie na jego temat? Tymczasem dalej wertuje forum i googlam :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!Gacek! Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Pisałem już w innym temacie ale przenosze sie do tego: Komp: A64 3000+@3200+, Radeon x1600pro, 2x512mb ram, MSI K8T Neo2, WD 160GB do tego 2xDVD oraz SoundBlaster ze wskazaniem na zmiane grafy, rozszerzenie pamięci i dokupienie drugiego dysku... Już niemal sie zdeydowałem ale koniecznie chce poznać waszą opinie... #Tacens Valeo 460 RoHS #Enermax Liberty 400W #Topower TOP-480SPW EZA po przeczytaniu tego topica zainteresowałem sie też #Fortron Blue Storm II Prosze, doradźcie... który z nich? a może jakiś inny. Mam jeszcze pytanie czy do takiego kompa jaki mam powinienem szukać zasiłki z mocniejszą linią 5V czy 12V?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...