XvAK Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam Mam problem z udostępnieniem, internetu na drugi komputer. Mój problem wygląda tak: Mam 2 komputery podłączone po przez kartę sieciową (LAN). Mam internet radiowy na 1 komputerze i go udostępniam do 2 kompa. Od niedawna, po wymienieniu karty WLAN (na 1 kompie) i po wymienieniu zasilacza (na 2 kompie) nie ma na 2 kompie internetu, tzw. jest działa tylko GG, programy p2p, mogę grać przez neta np. CS, ale nie działają przeglądarki internetowe :/ co może byc tego orzyczyną? Dodam jeszcze, że przed zmienieniem karty WLAN działo się tak czasami i wtedy wystarczyło skonfigurować LAN'a i było OK, teraz to nie pomaga. Proszę o pomoc. Mam WLAN D-Link DWL-520+, wcześniej miałem Ra-Linka. Mam jeszcze jeden problem, czego w Moim otoczeniu sieciowym nie widze dysków 2 komputera? Dyski są udostępnione na obu komputerach. Widze tylko swoje. Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 witam wpisz recznie adresy DNS ( numer IP kompa udostepniajacego internet ) lub te z ktorych kozysta ten komp jesli chodzi o udostepnianie to temat rzeka i bylo o tym full najprosciej wlacz kreatora i sprawdz ustawienia ogniomurka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 najprosciej wlacz kreatora Wiem o tym i pisałem w temacie... Zawsze tak robie i pomagało... Po zmianie karty sieciowej nic nie daje. Nie wiem, też dlaczego tylko przeglądarki nie chodzą i poczta się nie ściąga :/ GG, eMule działa. sprawdz ustawienia ogniomurka Nie mam SP2, udostępnianie dysków mam włączone, internet skonfigurowany. wpisz recznie adresy DNS ( numer IP kompa udostepniajacego internet ) lub te z ktorych kozysta ten komp Spróbuję. Dzięki za pomoc, jutro napiszę, czy działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...