Skocz do zawartości
daFojtek

dla posiadaczy ECS K7S5A

czy miales kiedys problem z traceniem ustawiem Biosu?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. czy miales kiedys problem z traceniem ustawiem Biosu?

• TAK
      12
    • NIE
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Tak miałem u mnie była  to wina baterii 

koledze bios ustawia się na default średnio raz na miesiąc z tendęcją coraz częściej :?

U mojego siostrzeńca żadne wymiany baterii nie pomogły. BIOS siada średnio co 2 miesiące. Zrobiłem mu już procedurę co ma ustawiać po wyczyszczeniu BIOSu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mialem - z tego co zauwazylem nie bylo to u mnie zwiazane z wylaczaniem listwy (codziennie odlaczalem, a reset biosu mialem srednio raz na miesiac)

po zmianie plyty jest podobnie :evil: (choc zmienia sie tylko czesc ustawien :? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mialem - z tego co zauwazylem nie bylo to u mnie zwiazane z wylaczaniem listwy (codziennie odlaczalem, a reset biosu mialem srednio raz na miesiac)

po zmianie plyty jest podobnie  :evil:  (choc zmienia sie tylko czesc ustawien  :? )

pierwdsze chodzila kolo miesiaca z nastepna bylo dobrze przez jakis miesiac, po drugiej wymianie okolo 6 miesiecy. no wiec jak pojechalem teraz do hurtowni to spytalem kolesisa czy czesto tak sie dzieje a n na to ze tak kilka plyt w tygodniu dostaja 8O spytalem czy moga mi wymienic na jakas inna i najpawdopodobniej dostane wersjie Pro czyli rev. 5.x z dzwiekiem 4.1 podobno sie tak nie knoci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi