Skocz do zawartości
Radeon91

Riva Tuner...

Rekomendowane odpowiedzi

...nie kontroluje obrotów wentylatora na VGA. Dlaczego tak się dzieje? Mam ustawione że w Standard 2D jest 25%, Low Power 3D - 50% , Performance 3D - 90%. I? I nic. Wentyl ciągle reguluje się jak tam chce, może nie jak chce, ale jak dojdzie temp. na vga do 90 stopni wentyl ustawia się na ~30, jeżeli nie schłodzi grafy, to automatycznie mam obniżane taktowanie rdzenia do standardowych.

Ustawiałem też według tego i to też nic nie dało.

Moja wersja RT to 2.0 RC 16.2

No i jak w końcu zmusić ten wentyl do współpracy z poziomu softu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie, nie przejżałem, mój błąd, przepraszam. Ale dzięki za pomoc, zaraz ściągne ten programik i zobacze czy działa. :)

=====================

1628: Instalacja oparta na skrypcie zakończyła się niepowodzeniem.

O co chodzi? Nie rozumiem. Mam usunąć RT, czy to jest spowodowane czym innym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już ściągałem drugi raz i znowu to samo. Spróbuje z innej lokacji.

Obecnie ściągałem z tej -> http://pl.download.nvidia.com/Windows/nFor...ternational.exe

A teraz zobaczę tą -> http://us.download.nvidia.com/Windows/nFor...ternational.exe

Może się uda.

============================

Robi to samo. Już 4 raz ściągam i ciągle zakańcza się niepowodzeniem. Może to jakiś błąd w pliku? Jest może jakaś starsza wersja obsługująca GF7900GS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi