yamaykee Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 od jakiegoś czasu cierpię na następujacy problem: przy włączeniu komputera, dochodzi do paska ładowania windows i po nim, kiedy powinien pojawić się napis "zapraszamy" zostaje czarny ekran i tyle - nic nie da się już zrobić. i mogę tak robic w kółko. Najlepsze jest to, że wystarczy uruchomić kompa w trybie awaryjnym, zrestartować i wszystko będzie cacy. jakieś pomysły co może być problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Procek jest w pełni stabilny na tych ustawieniach? podnieś lekko vcore może pomoże ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Mie to wygląda na problem ze sterownikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 To samo miałem gdy podpiąłem monitor LCD, po tym jak używałem CRT. Nie pomagało przeinstalowywanie sterowników od grafy. Wejście w trybie VGA, i ponowne uruchomienie rozwiązało problem. Ale nie do końca, może to też wina kabla D-sub z którym łącze monitor, a nie DVI. Sam nie wiem, bo w oknach właściwości brak rozdziałki nominalnej 1280x1024. Czasami co jakiś czas zatrzymuje się ładowanie systemu tak jak u Ciebie. Może poszukaj sterowników do monitora, jeśli nie masz zainstalowanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Taaa ja tez myślę że to uwalone stery od grafy, miałem takie historie na XP jak są dużo kombinowało z przerabianiem grafy (wgrywanie różnych biosów i zmienianie sterów) w końcu coś w nim pękło i odmówił współpracy, a Ubuntu się ładnie ładował. Niestety pomógł dopiero format. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaykee Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 To samo miałem gdy podpiąłem monitor LCD, po tym jak używałem CRT. Nie pomagało przeinstalowywanie sterowników od grafy. Wejście w trybie VGA, i ponowne uruchomienie rozwiązało problem. Ale nie do końca, może to też wina kabla D-sub z którym łącze monitor, a nie DVI. Sam nie wiem, bo w oknach właściwości brak rozdziałki nominalnej 1280x1024. Czasami co jakiś czas zatrzymuje się ładowanie systemu tak jak u Ciebie. Może poszukaj sterowników do monitora, jeśli nie masz zainstalowanych. to ciekawe bo ja wlasnie niedawno przesiadłem sie z crt na lcd :blink: sterowniki do grafy najnowsze, stery do monitora zainstalowane, kabelek (d-sub) jest oryginalny iiyamy i wyglada na porzadny. na dniach powinienem dostac kabel dvi, zobacze czy cos sie zmieni, może rzeczywiście to coś z rozdzielczością - natywna 1680x1050 co do O/C to system jest stabilny na 100% mam te ustawienia od dawna i zero problemow ze zwisami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...