Skocz do zawartości
Tynio

Czy Jest Sens 2x512 + 2x256 Ddr Na A8n-sli

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Posiadam od jakiegoś czasu (prawie 2 lata) Asus A8n-sli + nowy nabytek 4000+ SD @2800Mhz

oraz pamięci 400 2,5 cl 2x512 MB i mam pytanko

Szkoda mi kasy wywalać na dodatkowe 2x512 mb (odkładam na nową kartę 8600..)

wiem że powoli 1gb ramu to już mało lub na styk a takie 1,5 gb wystarczy na przetrzymanie na około 6-10 miesiecy a potem moze przesiadka na DDR2

i teraz moje pytanko czy mając 2x512 i 2x256 obsadzając 4 banki nie bedzie nic sie działo

Zwolnienia lub problemy z podwójnym dualem oraz innymi pojemnościami

Czekam na wszelki info poszukałem na forum ale nic nie znalazłem

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Posiadam od jakiegoś czasu (prawie 2 lata) Asus A8n-sli + nowy nabytek 4000+ SD @2800Mhz

oraz pamięci 400 2,5 cl 2x512 MB i mam pytanko

Szkoda mi kasy wywalać na dodatkowe 2x512 mb (odkładam na nową kartę 8600..)

wiem że powoli 1gb ramu to już mało lub na styk a takie 1,5 gb wystarczy na przetrzymanie na około 6-10 miesiecy a potem moze przesiadka na DDR2

i teraz moje pytanko czy mając 2x512 i 2x256 obsadzając 4 banki nie bedzie nic sie działo

Zwolnienia lub problemy z podwójnym dualem oraz innymi pojemnościami

Czekam na wszelki info poszukałem na forum ale nic nie znalazłem

Tynio

Pozdrawiam

Ano miałem takie coś na moim gigabyte na nForce4. 2x512MB Geil na infineonach dwustronne 2.5-3-3-6 i 2x256MB Hynix 3-3-3-8. Całość bez problemu działała w dualu jako DDR400 lub wyżej przy OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano miałem takie coś na moim gigabyte na nForce4. 2x512MB Geil na infineonach dwustronne 2.5-3-3-6 i 2x256MB Hynix 3-3-3-8. Całość bez problemu działała w dualu jako DDR400 lub wyżej przy OC.

Dzięki za odpowiedz też mam Geil 2,5-3-3-6 2x512 a che dokupić HyperX lub tez Geil 2x256 2,5-3-3-6

Płyta też na nForce4 napisz jaki procek miałeś bo słyszałem że to też sporo od procka zależy

mysle że Sandiego już jest na tyle nowy że bez problemu da sobie radę

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedz też mam Geil 2,5-3-3-6 2x512 a che dokupić HyperX lub tez Geil 2x256 2,5-3-3-6

Płyta też na nForce4 napisz jaki procek miałeś bo słyszałem że to też sporo od procka zależy

mysle że Sandiego już jest na tyle nowy że bez problemu da sobie radę

Tynio

Pozdrawiam

Procek to Venice E3 (sławny 0517). Nigdy nie było problemów w takej konfiguracji na różnych dzielnikach i przy OC. W przypadku 4x512MB też nie miałem problemów. Ale trzeba przyznać, że płyta Gigabyte K8NF-9 rev. 1 miała sporo ustawień odnośnie pamięci i można było eksperymentować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi