Grassmaste Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Kupilem sobie wiatrak 12x12 firmy arctic cooling, nie da sie go obrocic bo jest na takich gumowych podkladkach i teraz mam problem bo zamiast wdmuchiwac wyciaga mi powietrze z obudowy... Co zrobic zeby zaczal pracowac w druga strone? Probowalem wsadzic kabel +12 do masy a mase do +12 ale nie chce wystartowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Nie da się. Zresztą chyba jest napisane że te wentylatory nadają się tylko jak wydmuciach!ące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 odwrotna polaryzacja może co najwyżej skilować wiatraka, do tyłu kręcić sie raczej nie zacznie, bo ma elektroniczne sterowanie... Jedyna możliwość.. zamontować odwrotnie... i nie gadaj że się nie da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Wiatrak nie ma możliwości ani prawa kręcić się w drugą stronę, przecież ma wyprofilowane łopatki... gdyby miał się kręcić inaczej... to by wył wniebogłosy, a dmuchał mizernie. Odwracaj i nie gadaj ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 da sie uruchomic w druga strone ;) ale nie bedzie dzialal tak jak powinien.te wiatraki zostaly tak skonstuowane ze powinny krecic sie w jedna strone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Mam nadzieję że kupiłeś wiatrak z tych płaskich a nie na kołeczkach. Płaski to obracasz bo ten z kołeczkami to już nieco więcej trzeba się napocić. Ew. daj go na tył jako wydmuciach!ący :) na pewno się przyda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grassmaste Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Mam niestety na tych gumowych koleczkach:((ma mozliwosc przykrecenia tylko z jednej strony) Zeby go obrocic trzeba by zrobic mala prowizorke tzn zamontowac na drutach. Mam zdejmowany panel przedni w budzie i mozna normalny wiatrak wsadzic przed kratka ale ten niestety sie nie miesci... A na tyl mam tylko 80x80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 No to trochę lipa, możesz próbować robić prowizorkę ale lepiej dobrze to wykonać żeby potem nie odleciał przez przypadek ;). Chociaż kto to gada - ja miałem przez lato przyklejonego do twardziela taśmą dwustronną wentylka 70x70 z boxa proca - nawiewał powietrze do obudowy przez otwór po stacji dyskietek :lol: :lol: Jak się nie szarpało kompem to siedział stabilnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...