Skocz do zawartości
Grassmaste

Jak Zmienic Kierunek Obrotu Wiatraka?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem sobie wiatrak 12x12 firmy arctic cooling, nie da sie go obrocic bo jest na takich gumowych podkladkach i teraz mam problem bo zamiast wdmuchiwac wyciaga mi powietrze z obudowy...

Co zrobic zeby zaczal pracowac w druga strone?

Probowalem wsadzic kabel +12 do masy a mase do +12 ale nie chce wystartowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Mam nadzieję że kupiłeś wiatrak z tych płaskich a nie na kołeczkach. Płaski to obracasz bo ten z kołeczkami to już nieco więcej trzeba się napocić.

Ew. daj go na tył jako wydmuciach!ący :) na pewno się przyda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam niestety na tych gumowych koleczkach:((ma mozliwosc przykrecenia tylko z jednej strony) Zeby go obrocic trzeba by zrobic mala prowizorke tzn zamontowac na drutach.

Mam zdejmowany panel przedni w budzie i mozna normalny wiatrak wsadzic przed kratka ale ten niestety sie nie miesci...

A na tyl mam tylko 80x80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

No to trochę lipa, możesz próbować robić prowizorkę ale lepiej dobrze to wykonać żeby potem nie odleciał przez przypadek ;).

Chociaż kto to gada - ja miałem przez lato przyklejonego do twardziela taśmą dwustronną wentylka 70x70 z boxa proca - nawiewał powietrze do obudowy przez otwór po stacji dyskietek :lol: :lol: Jak się nie szarpało kompem to siedział stabilnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi