Sebastian22 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Mam taki problem - zainstalowałem sterowniki do karty Realtek HD (zintegrowana). Wszystko chodzi pięknie do póki nie odpale Skype. Po połączeniu sie z kimkolwiek mikrofon zostaje tak ściszony ze druga osoba nic nie slyszy (czasem slyszy buczenie) - W opcjach panelu realteka w zakładce Mikser zauważyłem ze pokrętełko po nawiązaniu połączenia samo sie przestawia na wartość 0, gdy je przestawię recznie podczas rozmowy - jest OK. Od czego to moze byc? Kombinowalem juz na rozne sposoby ale nic nie pomaga.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Skype tak robi i tak ma być w Skype urządzenie wejściowe odpowienio ustaw i powinno banglać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis88Krk Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) Skype tak robi i tak ma być w Skype urządzenie wejściowe odpowienio ustaw i powinno banglać To nic nie da, ja mam ten sam problem też na Realtek HD, to jest uciążliwe do tego stopnia, ze zdecydowałem sie dołożyc drugą karte dzwiękową(SB PCI 128 B-) ) i ten problem zniknął, na poprzedniej płycie głownej ABIT, na takim samym zintegorwanym dzwieku mialem takie same problemy.... to chyba wina Realtek'a :mur: EDIT: ta SB PCI 128 służy jedynie do przechwytania dzwieku z mica :) Edytowane 28 Stycznia 2007 przez Gumis88Krk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...