Conti Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Połączenie internetowe to neostrada (limit nigdy nie przekroczony, poza tym nie ma limitów na wysyłanie). Skrzynki pocztowe - tlen, onet. Od jakiegoś czasu pojawił się problem z wysyłaniem załączników pocztą. Mail bez załącznika swobodnie wychodzi, jesli chcę cokolwiek dołączyć to wygląda, jakby nie było to widziane na zewnątrz. Korzystam głównie z poczty na tlenie poprzez ich interfejs. Bez programów pocztowych. Z innych miejsc nie ma problemu z wysyłaniem załączników - tylko komp w domu coś zaczął szwankować pod tym względem. Z odbiorem nigdzie nie ma problemu. Nie zależy to od firewalla (commodo firewall) - przy wyłączonym firewallu też nie wysyła. Myślałem, że może Worms Doors Cleaner coś nabałaganił po tym jak zablokowałem porty: * DCOM RPC (listen on port 135) MS03-026 - zablokowany * RPC Locator (port 445) MS03-001, MS04-011 - zablokowany * NetBIOS (ports 137/138/139) MS03-049 - odblokowany * UPNP (port 5000) MS01-059 - zablokowany * Messenger service (uses RPC/NetBIOS ports) MS03-043 - zablokowany ALE na innych kompach (co najmniej 3) jest tak samo ustawione i nie ma problemów. Dotyczy to zarówno FireFoxa jak i IE - więc to też wyeliminowane jako przyczyna. Program antywirusowy (AVS) nie miesza się do poczty wychodzącej. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1902kazik Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Połączenie internetowe to neostrada (limit nigdy nie przekroczony, poza tym nie ma limitów na wysyłanie). Skrzynki pocztowe - tlen, onet. Od jakiegoś czasu pojawił się problem z wysyłaniem załączników pocztą. Mail bez załącznika swobodnie wychodzi, jesli chcę cokolwiek dołączyć to wygląda, jakby nie było to widziane na zewnątrz. Korzystam głównie z poczty na tlenie poprzez ich interfejs. Bez programów pocztowych. Z innych miejsc nie ma problemu z wysyłaniem załączników - tylko komp w domu coś zaczął szwankować pod tym względem. Z odbiorem nigdzie nie ma problemu. Nie zależy to od firewalla (commodo firewall) - przy wyłączonym firewallu też nie wysyła. Myślałem, że może Worms Doors Cleaner coś nabałaganił po tym jak zablokowałem porty: * DCOM RPC (listen on port 135) MS03-026 - zablokowany * RPC Locator (port 445) MS03-001, MS04-011 - zablokowany * NetBIOS (ports 137/138/139) MS03-049 - odblokowany * UPNP (port 5000) MS01-059 - zablokowany * Messenger service (uses RPC/NetBIOS ports) MS03-043 - zablokowany ALE na innych kompach (co najmniej 3) jest tak samo ustawione i nie ma problemów. Dotyczy to zarówno FireFoxa jak i IE - więc to też wyeliminowane jako przyczyna. Program antywirusowy (AVS) nie miesza się do poczty wychodzącej. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ?? Wystarczy poszukać. Miałem ten sam problem i... Udało się. Na stronie Microsoftu znalazłem artykuł poświęcony właśnie temu problemowi. Wykonanie opisanych tam czynności jest trudne ale nie niemożliwe. W moim przypadku nie istniał pewien klucz w rejestrze ale chwila szukania >>podobnego<< klucza opłaciła się. B-) Wysyłam co chcę, i ile chcę. Oto link do strony: http://support.microsoft.com/kb/319661/pl Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...