Nerevar Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Jak już pewien czas temu pisałem coś jest nie tak z moją kartą (SB live 5.1 sb0100), chyba sie spaliła/coś z nią nie tak ale wole się upewnić. Wkładam karte, Windows wykrywa urządzenie i ? klapa komp się wiesza, próbowałem reinstalla to się instalator zawiesił przy instalowaniu karty :P Więc jak sądzicie karta kaput ? czy może coś innego (próbowałem w różnych slotach PCI) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 reinstala czego? sterownikow do karty czy systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 a no tak nie napisałem systemu oczywiście, instalator systemu się zawiesił przy instalacji sterów do niej ;), natomiast normalnie to gdy system sie włączy wykrywa nowy sprzęt widzi że to SB live, zaczyna chyba stery instalować i zwiech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 a probowales instalowac inne sterowniki ? na kazdym slocie jest to samo? w biosie integra wylaczona? (o ile jest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Miałem identyczną sytuację tylko, że z modemem do internetu Pentagram. U mnie była o tyle ciekawa sytuacją, że na Win98 chodził bezproblemowo na Xp było tak samo, lecz po pół roku cos mu odbiło i przy instalowaniu komp łapał zawiechy, a karta strasznie się grzała. Próbowałem różnych sterowników, przekładania w sloty, czyszczenia i niestety nie przynosiło to rezultatów. Aby się upewnić czy modem jeszcze żyje pofatygowałem się i sprawdziłem na 98. Odziwo wszystko działało bez zarzutów. Nie wiem do dziś, od czego to zależało. Możesz spróbować innych sterowników lub instalować kartę prosto po zainstalowaniu SP2 i płyty. Jeszcze sprawdź czy w biosie nie włączyła ci się zintegrowana karta muzyczna, (jeśli takowa posiadasz), bo wtedy może zachodzić konflikt, co objawia się zawiechami. Sprawdź czy karta się nie grzeje, może nie pasuje jej slot lub styki są zabrudzone/zaśniedziałe i powstaje zwarcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Sloty zmieniałem, wcześniej działała, jak mam zianstalować inne stery skoro gdy karta jest włożona to jakies 0.5 min po zalogowaniu mam zwiecha bo winda karte wykrywa :P W biosie próbowałem włączać / wyłączać integraka nic nie dało (teraz na nim jade) :/ czy karta sie grzeje nie wiem bo za długo nie pochodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 jak masz mozliwosc to sprawdz ja w innym komputerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Aktualnie nie bardzo, może za jakiś czas. Ale mogę ją zawieść do znajomych w serwisie żeby sprawdzili i tak chyba też zrobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...