alwa_shop Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam, Mam kilka pytań: 1.) W mojej myszy A4 TECH dioda 'świeci' się po wyłączeniu kompa.. 2.) Dostałem na prezent od swojej żony "świecącą" podkładkę pod mysz na USB - problem jest taki, że podświetlenie również nie gaśnie po wyłączeniu kompa.. 3.) Od czasu do czasu po włączeniu kompa "mruga" mi na ekranie okno wyszukiwarki plików w win xp - wygląda to tak jakby ktoś je stale otwierał - i nie daje się zamknąć.. Czy te objawy mogą być ze sobą jakoś powiązane? Czy może to być uszkodzona płyta główna? Dodam, że niedawno wymieniłem zasilacz - z poprzednim była taka sama sytuacja. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 To nie od zasilacza :) ani od mobo i to nie jest z sobą powiązane 1-2. Wystarczy wyłączyć opcje w bios która podtrzymuje napięcie w USB po wyłączeniu kompa i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zobacz w instrukcji płyty czy możesz przełączyć zasilanie USB/PS-2 na +5V zamiast +5VSTB jak masz teraz. Albo poszukaj w BIOSie jak misiek175 radzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwa_shop Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 To nie od zasilacza :) ani od mobo i to nie jest z sobą powiązane 1-2. Wystarczy wyłączyć opcje w bios która podtrzymuje napięcie w USB po wyłączeniu kompa i po sprawie. Dzięki za rady - pomogło na 1-2 ;) Jeszcze tylko to denerwujące - pojawiające się i mrugające okno Wyniki wyszukiwania plików... Skacze to jak głupie - nie dzieje się to przy każdym uruchomieniu, tylko czasem ale potrafi być starsznie upierdliwe, bo powraca nawet po kilku restartach kompa.. wrrr :( Czy ma ktoś jakiś pomysł, co to lub od czego to... Gdzieś wcześniej ktoś mi sugerował, że to przez klawiaturę - ale wydaje mi się mało prawdopodobne, bo ona jest prawie nowa (wprawdzie to tylko jakiś tam TRACER, kupiony po taniości) - nie wiem... Wszelkie sugestie mile widziane ;) pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Spróbuj z inną klawiaturą. Podejrzewam że to będzie jej wina. Ew. przejrzyj kistę odpalanych z Windowsem programów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwa_shop Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Spróbuj z inną klawiaturą. Podejrzewam że to będzie jej wina. Ew. przejrzyj kistę odpalanych z Windowsem programów. Dzięki - zdaje się, że winna całemu zamieszaniu była jednak klawiatura :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trakerek Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Wystarczy wyłączyć opcje w bios która podtrzymuje napięcie w USB po wyłączeniu kompa i po sprawie. a jak ta opcja jest podpisana ?? mam BIosa Amibios 2001 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m15m Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Mam podobną sytuację - Mysz optyczna na PS/2 (A4Tech OP-3D) świeci się po wyłączeniu kompa... Macie jakieś pomysły jak ten stan rzeczy zmienić? Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez m15m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Mam podobną sytuację - Mysz optyczna na PS/2 (A4Tech OP-3D) świeci się po wyłączeniu kompa... Macie jakieś pomysły jak ten stan rzeczy zmienić? Zobacz w instrukcji płyty czy możesz przełączyć zasilanie USB/PS-2 na +5V zamiast +5VSTB jak masz teraz. Albo poszukaj w BIOSie jak misiek175 radzi. W czym problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m15m Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) W czym problem? Ano w tym problem, że po buszowaniu w całym biosie (Abit NF7 v2.0) nie udało mi się znaleźć stosownej opcji (zmiany +5VSB => +5VDC)... Napięcie +5VSB zapewne jest (po wyłączeniu PC) na portach PS/2, gdyż mogę bootować kompa z klawiatury (na PS/2). A propo uruchomiania kompa z klawiatury... W zakładce Power Management Setup Menu => Power On Function: Hot Key/Password/Mouse Left/ Mouse Right/ Any Key/ Button Only/ Keyboard 98 Trochę dziwne, ale wszystkie opcje działają z wyjątkiem: Mouse Left/ Mouse Right/ Button Only :?: (jak bym nie ustawił i tak myszką nigdy nie udało mi się uruchomić kompa, a miałem ich kilka - na USB, PS/2...) Wracając do świecenia myszki po wyłączeniu PC, to gdy miałem A4TECH X-750BF podpiętą pod USB - to było OK (mysz się nie świeciła), ale jak ją podłączyłem przez przejściówkę na PS/2 - już świeciła... Teraz, gdy mam A4TECH OP-3D (domyślnie na PS/2), jest to samo - świeci się. Jakieś sugestie? Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez m15m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Z tego co pamietam na nf7-s jest zworka dopowiedzialna za napiecie na potach ps2, ale moge sie mylic. Sprawdz w instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m15m Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 No faktycznie jest tam jakaś zworka - teraz sobie przypomniałem :] http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2564465 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...