Skocz do zawartości
Fredek

Chwilowy Dymek Z Gtf-a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem sprawdzić koledze płyte która prawdopodobnie była uszkodzona, podłączam wszystko, pstryk obudowa, i...słysze tylko bzyczenie zasilacza a z niego wydobywa sie dymek se myśle o w p.... :unsure: wyłączam szybko wszystko, śmierdzi spalenizna w całym pokoju, no to ładnie, przecież do DFI go nie podłącze bo kij wie co sie stało, rozkręcam go, wszystko na swoim miejscu, nic nie przypalone....co sie mogło kopcić?? Narazie komp chodzi ale nie wiadomo czy nie padnie?? Wiem że wróżek niema, ale @benito coś nie coś wie o zasiłkach i może by zapodał jakąś sugestie....jak myślicie wymieniać zasiłke czy zostać przy GTF-ie?? :unsure:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz duużo szczęścia jak sądzę. Że zasilacz wytrzymał uszkodzoną mobo to tylko brawa dla FSP.

Myślę że mogłeś ubić coś na +5vsb, ewentualnie zobacz na tę felerną mobo, może tam coś się zjarało.

aha posprawdzaj izolacje i wszystko co gumowe (osłonki itp. w zasilaczu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo całe, kurcze niby zasilacz zimny a z wyrzucanego powietrza śmierdoli spalenizną, nie zauważyłem żadnych objawów niestabilności, Benito powiedz tylko czy zasilacz w takim stanie nie padnie sobie od niechcenia, ale nie wybuchnie :lol: Eh...chyba zaczne polować na jakiegoś ,,czifa,, 360W DF bo boje sie tego ModeComa :?

p.s nawet mamuśka sie pyta co tak śmierdzi :lol: :-|

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to teraz tak, komp chodzi stabilnie, ale czemu tak coś śmierdzi....nawet jak komp jest wyłączony to czuć smród, a i co ważne, przedtem jak go wyłączałem z tyłu, a potem włączałem to komp sie normalnie odpalał, a teraz jak go wyłączone i włącze to trzeba czekac pare sekund zanim doipłynie zasilanie do płyty....ehh..chyba jednak ide i kupie MC 350ATX 2.0 :damage_wall:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi