djlukas00 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam :) , wiem że tematów o wyborze routera było mnóstwo, ale mnie interesuje w jaki sposób moge połączyć modem ADSL (Sagem z Neo) do routera WIFI nie posiadającego modemu ADSL... Weźmy np. Linksys BEFW11S4 ... w jaki sposób go połączyć z modemem skoro do Sagema wchodzi kabel tel. a wychodzi USB ??? A do routera należy podpiąć RJ-45 aby działał, prawda? I mam taki dylemat czy kupić router z wbudowanym modemem ADSL które są w cenie ok.200zł czy zwykły i kombinować z łączeniem modemu? Pozatym pytanie która firma lepsza Linksys, D-link, Edimax, a może Netgear? Rozważam kupno: - bez modemu: 1. omawiany Linksys BEFW11S4 (tylko na aukcji jest napisane, że są to używane routery ... ale gwarancja jest :? ) 2.D-LINK DI-524 3.NETGEAR WGR 614 4.EDIMAX BR-6204WG - z modemem: 1.D-Link DSL-G604T 2.ENCORE ENDSL-A2+WIG ( trochę niefirmowy ale niezła cena no i sklep w moim mieście) 3.EDIMAX 7064g+ 4.NETGEAR DG834G Liczę na pomoc w wyborze, dzięki z góry .... :) Pozdrawiam i czekam na odp.. Łukasz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Nie wykorzytasz modemu jeżeli posiada tylko port USB, bo jak sam zauważyłeś routery mają RJ-45 na WANie... Z tych routerów co podałeś to możesz pomyśleć o tym EDIMAX 7064g+... Proponuję jednak Motorolę WR850G + używany modem z portem RJ45 np. http://allegro.pl/item162160957_router_d_l...switch_bcm.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Sprawdzony i bezproblemowy router z modemem http://www.allegro.pl/item159106778_siemen...rady_fv_gw.html. Najlepiej gdy pracuje w trybie bridge... ....do tego WRT54GL albo inny (jeśli już takowy posiadasz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djlukas00 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 OK rozumiem już :) ... ale chyba taniej mi wyjdzie jak kupie 1 router WIFI z wbudowanem modemem, bo niechcę sobie zagracać pokoju kilkoma sprzętami ... myślę o tym netgear podobno dobra firma i mało kłopotów z nim jest ... cena też nie najgorsza bo 209zł B-) Jeszcze zobacze ... Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Taniej nie znaczy lepiej. Netgear, Asmax, Pentagram, D-link - prawie jak sprzęt sieciowy... Edytowane 1 Lutego 2007 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...