Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, co sądzicie o zestawie Trust GM6400? W skład wchodzi mysz (dobre wykonanie-sprawdzalem i 1600dpi (możliwość wyboru między 800 i 1600)), słuchawki i duża podkładka (niestety nie wiem z czego wykonana). Cena w necie ok 200zł ja moge ją kupić za połowe. Jesli wiecie to napiszcie z czego jest wykonana podkładka bo wydaje sie byc szmaciana ale czy napewno.... Prosze o szybką pomoc i doradzenie.

PS: Sama mysz wyceniona jest na 64zł a zestaw 99zł. Pozdro. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodze sie , poczytalem nieco opinii o tej myszy. Mimo że w ręku leży cudownie, jest wygodna i wydaje sie byc zbudowana z dobrych materialow to podobno 1600dpi to ściema , przelączenie z 800 na 1600 powoduje mniejszą akceleracje wsteczną, nic poza tym. Taki chwyt marketingowy, szkoda bo już byłem prawie całkowicie przekonany do tego zestawu, cena kusząca, wygląd super, ale niestety zdecydowały parametry techniczne..... w takim razie chyba wróce do poprzedniego wyboru Fatal1ty 1010. Wydaje mi sie że bedzie to lepszy wybór niż A4 X-750/718. Wydaje mi sie A4 nieco za lekka. Nie miałem niestety sposobności obmacać Fatal1ty bo w Lublinie nie wystepuje często w sklepach. Jest dosyć rzadka a cena też raczej odstrasza, chyba pozostanie allegro.... Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fatal1ty 1010 to kicha... Zresztą patrz sam: http://www.esreality.com/?a=longpost&i...679&page=18

Lepiej pomyśl nad czymś od logitecha , ew. razera

Zresztą wiesz czego potrzebujesz? Na jakim grasz sensie?

Mi np. wystarczyłoby 200 DPI :]

Ten fatal1ty będzie dużo gorszy od jakiegokolwiek a4techa z serii x7, nawet x-750.... Pod każdym względem.

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, ja gram na 800 bo wiekszej rozdzielczości moja mysz nie ma (Swop80). Nie gram zawodowo za to cenie komfort użytkowania. Wiadomo precyzja sie przyda nawet w codziennym użytkowaniu. Zależy mi wiec najbardziej na jakości materiałów, komforcie użytkowania i dosyć dobrych parametrach. Moja mysz gdy sie bawie przy grafice potrafi czasem świrować. Powolne przesuwanie myszy nie wychodzi najkorzystniej. A4 są raczej wykonywane z gorszej jakości materiałów. Dlatego pomyślałem że najlepszym wyborem bedzie Fatal1ty1010 i QCK. Dodatkowo upewnił mnie jeden z forumowiczów który w jednym z moich tematów powiedział że przesiadł sie z X-750 na Fatal1ty i różnica w wygodzie użytkowania i jakości materiałów jest zauważalna a parametralnie niewiele sie różnią. Ja nie mam podkładki pół na półtora metra i nie jeżdże po niej całej. :wink: Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym już pomyślał na jakimś logitechem - np. G5, G3.

Zależy po prostu jak grasz, ale skoro nie grasz lowsens to prawie każdy laser się nada. A wykonanie takiego G5 stoi na naprawdę wysokim poziomie ;)

Zastanów się też nad Fatality 2020, ale cena to jest już lol.... Za to ma realnie 2700DPI

ALE wcześniej zapoznaj się z kształtem tych myszy - to jest najważniejsze.

Co do precyzji w codziennym użytkowaniu..... Nie ma różnicy czy masz 400 czy 2700DPI - będą różniły się tylko szybkością na pulpicie, czy photoshopie (oczywiście zakładam, że ustawione na 1:1, czyli suwak w windzie na środek i w sterowniach też tak, żeby pracowały z precyzją co do piksela).

BTW: Boże nareszcie jakiś człowiek, któremu zależy na wykonaniu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety zarówno G5 i G3 a także Fatal1ty2020 kosztują ok 200zł. Fatal1ty1010 kosztuje niecałe 100zł. Różnica cenowa jest więc spora a jest to ważne. Cenowo A4 jest porównywalne z Creative wiec chyba w tej cenie lepiej zainwestowac w Fatal1ty. Ja gram jak mowiłem nieprofesjonalnie (praktycznie tylko w single) i raczej nie w lowsensie. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rzeczywiście nie wiedziałem, że taki tani jest ten 1010...

Hmmm no nie wiem, ta akceleracja wsteczna bardzo szybko się w nim ujawnia... i jeszcze te kłopopty z taktowaniem....

btw nie wiem jak można było tak zrąbać tą mysz - przecież ten sam sensor co w mx518...

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawą alternatywą jest również Genius Ergo520. Jest spora i w miare ciężka (duży + jak dla mnie) i kosztuje mniej niz Fatal1ty. Co do optyki to nie wiem na jakim jest poziomie..... Wiecie coś o tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi