gollumek Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Witam, mam taki maly problem z konfiguracja tego ustrojstwa aby dzialalo poprawnie, otoz dopoki korzysta sie tylko z jednego komputera jest w miare ok, pingi sa znosne itd, natomiast jezeli drugi komputer zacznie cos robic pingi skacza do rzedy paru tysiecy do onet.pl. Przyczym dzieje sie tak rowniez czasami i bez udzialu drugiego komputera. Czy ktos moze mial taki problem badz tez wie dokladnie w czym tkwi rzecz i jak ją rozwiazac? Dodam iz na tym samym ruterze dzialala rozdzielana siec LAN i wtedy dzialalo wszystko cacy. Prosze o jakąs pomoc gdyz nie mam juz z tym sil. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Poprostu router tak kieruje ruchem... Poinstaluj netlimitery, albo kup lepszy. Edytowane 2 Lutego 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Witam, mam taki maly problem z konfiguracja tego ustrojstwa aby dzialalo poprawnie, otoz dopoki korzysta sie tylko z jednego komputera jest w miare ok, pingi sa znosne itd, natomiast jezeli drugi komputer zacznie cos robic pingi skacza do rzedy paru tysiecy do onet.pl. Przyczym dzieje sie tak rowniez czasami i bez udzialu drugiego komputera. Czy ktos moze mial taki problem badz tez wie dokladnie w czym tkwi rzecz i jak ją rozwiazac? Dodam iz na tym samym ruterze dzialala rozdzielana siec LAN i wtedy dzialalo wszystko cacy. Prosze o jakąs pomoc gdyz nie mam juz z tym sil. Pozdrawiam. Jaki masz firmware ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Poprostu router tak kieruje ruchem... Poinstaluj netlimitery, albo kup lepszy. tak, tylko dlaczego router z siecia od starego providera radzi sobie bez problemu a z chello ma problemy? tu i tu predkosci 512kbps Jaki masz firmware ?? nie mam aktualnie dostepu do rutera, jest jakis oryginalny, z 2004 roku, tyle pamietam i tyle jestem w stanie teraz powiedziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 tak, tylko dlaczego router z siecia od starego providera radzi sobie bez problemu a z chello ma problemy? tu i tu predkosci 512kbps nie mam aktualnie dostepu do rutera, jest jakis oryginalny, z 2004 roku, tyle pamietam i tyle jestem w stanie teraz powiedziec bo to zależy też od tego w jaki sposób provider kieruje ruchem (kolejkowanie paketów, filtry itd.) . Na jednym łączu zwykły router da sobie jakoś radę, a na innym dostanie czkawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 witam a moze najpierw sprawdzic lacze bez routrka? P.S. ale przez jakis dlugi czas ni i ktos wspomnial o firmware a i reset goracy by sie przydal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 witam a moze najpierw sprawdzic lacze bez routrka? P.S. ale przez jakis dlugi czas ni i ktos wspomnial o firmware a i reset goracy by sie przydal a wiec przez ok 12h chodzi podlaczony bezposrednio i nie ma problemow... co do firmaware, z oficjalnych widze ze jest najnowszy wgrany. no nic, bede jutro bawil sie z netlimiterami i innym tego typu badziewiem ;/ a noz moze wpadne na genialny pomysl ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...