Skocz do zawartości
Złodziej marzeń

Problem Z Geforce 6800 Gs Help :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam od niedawna GeForce 6800 GS 128 MB i wraz z nią 2 problemy.

1. Gdy odpalam V-playera All-playera lub jakikolwiek inny odtwarzacz klikam na plik filmowy komputer masakrycznie zwalnia,z trudem da się w ogóle zamknąć aplikację. A gdy wejdę w zakładkę wydajności procesor na full wykorzystaniu - 100 %. Wiem, że nie jest to wina reszty konfiguracji, bo miałem ostatnio Radeona 9800 PRO, który się zjarał a gdy go używałem wszystko było w porządku, a ten GF 6800 GS jest nowiutki ze sklepu. Dodam, że mam sterowniki w wersji 93.71, Direcxta 9.0C i wszystkie kodeki dobrego typu. Bynajmniej na starej karcie działało. Dodam jeszcze, że gry czy muzyka włacza się normalnie, bez zgrzytów, może po prostu zwyczajnie trzeba coś przestawić w Nvidia Control Panel, ale ja stety lub nie, ale nie wiem co. :cry:

2.Tu jest o wiele gorzej. Gdy gram komputer po prostu resetuje się, Temp. wacha się w granicach 50-56 stopni, więc myślę, że nie jest najgorzej. Zazwyczaj gra np. Heroes of might and magic V czy Morrowind III odpala się normalnie a w trakcie grania nagle trach... i startuje ekran startowy tak jakby się fizycznie zresetowało PC. Ma ktoś jakąś radę ? Proszę o pomoc, bo mam tak juz od kilku miesięcy i jestem w nielekkiej desperacji. :damage_wall: Pozdrawiam. Jakgdyby co wstawiam moje gg 4337644.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 "Waha"... tzn. co ? Wybacz, nie rozumiem, wspomnę jeszcze, że filmiki w wszystkich grach chodzą normalnie, jakdyby nigdy nic. Acha gdy odinstaluję stery do karty czyli w Windzie nie ma żadnych, filmy chodzą, normalnie odpala się film w każdym playerze, wnioskuję więc, trzeba coś ustawić, ale gdzie to nie zazbytnio wiem. Możesz sprecyzować słowo "waha" ? :huh:

2. Reszta komputera to:

Athlon 2200+ (1,80 Ghz, nie podręcałem)

Płyta Asus (modelu dokładnie nie pamiętam)

512 MB RAM Kingstone 333 mhz

Sound Blaster Audigy SE

Monitor LG 17' Studioworks 700 s

Zasilacz 230 v, ale nazwy nie znam :sad:

Po zainstalowaniu karty nie robiłem formatu, tylko odinstalowałem stare sterowniki Ati i wczesałem Force Way 93.71. Jakiś pomysł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Wpisz "wacha" do Worda to będziesz wiedział o co chodziło kainowi.

2.

Zasilacz 230 v, ale nazwy nie znam

Tym mnie rozbroiłeś. 230v to napięcie sieci na jakim zasilacz może działać. Otwórz obudowę i sprawdź nazwę producenta i model. Prawdopodobnie to on będzie winny restartów podczas grania.

Co do filmów, to zrób formata, zainstaluj najnosze stery do chipsetu i grafiki oraz tylko dekoder FFdshow - pewnie korzystasz z Klite Codeck Pack, który jest zbiorem wszelkich kodekowych śmieci.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do filmów to również miałem identyczny problem na 6600GT. Pewnego razu po formacie już filmy mi nie działały. Jedyne co pomogło to sterowniki do grafy 84.xx, na wszystkich innych, obojętnie czy 9x.xx czy 7x.xx filmy nie chciały ruszać. Nie mam pojęcia dlaczego tak miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi