Makar06 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Fajnie to wygada: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Też tak uważam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Memy mają solidny nawiew [: PS co masz zamiar zrobić z tym chłodzeniem a G80? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Czaje sie na blok fullcover EK [: wentyle nad memkami kręcą sie na 7V PS czaje sie również na: drugą chłodnice (BlackWater Adv 122 rev.2), mocniejszą pompe, rez (O-Tank), zmiana organizacji węży ;) Aha O-Tank pewnie wymusi zmiane węży na przeźroczyste i jakiś fajny płyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Taki mały update: Jak widzicie w układzie zawita niedługo druga chłodnica, ale zostanie podłączona dopiero po zmianie pompki na DDC, stay tuned ;) Niestety przez wiązke kabli z PSU nie mogłem dać chłodnicy po środku dachu :( ale tak też nie jest źle :D Edytowane 12 Czerwca 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 brzydallllllll :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Chodzi Ci o wycięty otwór :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 co tak krzywo ble :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Niestety przez wiązke kabli z PSU nie mogłem dać chłodnicy po środku dachuJakbym dał po środku to miałbym złączke która wchodziłaby prosto w wiązke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Bez przesady nie jest tak źle. Dla mnie jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Do osłon na wentyle powinny być okrągłe dziury ... Do takiej jak ty masz nie pasują grille ... Gdzie dasz O-Tank ?? możesz dać jakieś foto budy od frontu włącznie z bebechami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Grille zostaną zastąpione albo siatką albo grillem w stylu Thermochill'a Właśnie przymierzam druciane filtry. O-Tank będzie równolegle do mobo. Jutro powinienem odebrać z Cooling'a pompke i reza :) edit: Grille zostaną zastąpione takimi filtrami Edytowane 12 Czerwca 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Chodzi Ci o wycięty otwór :?: Tak + grile Jak dasz grille z coolinga bedzie git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Jakbym dał po środku to miałbym złączke która wchodziłaby prosto w wiązke :Pchodzi mi czemu taki krzywy ten otwór,a nie czemu chłodnica jest nierówno umieszczona :wink: Btw właśnie miałem zaproponować te grile co dałes linka :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Otwór jest prosty, aż nawet zmierzyłem teraz- w 4 miejscach każdego boku i jest prosty, to wina zdj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Dzisiaj odebrałem pompke i rez'a :) Zdjątka niestety z kom'a :( Aktualnie w układzie 100% destylka ;) ale jakiś barwnik ze stajni Feser'a trafi do układu, ale nie moge sie zdecydować jaki. Na początek druga chłodnica w dachu: 3 śrubki okazały sie za krótkie :oops: jutro dotne odpowiednie Całokształt: Pare zbliżeń ;) Teraz do pełni szczęścia brakuje tylko jakiegoś topu na Lainga oraz fullcover'a EK 8) Co do temperatur to na dzień dobry temp idle na procku wróciła do poziomu z chłodniejszych dni tj 33-34*C a w układzie jest jeszcze troche powietrza :D Jaki kolorek proponujecie :?: Myślałem o fiolecie albo pomarańczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 ja proponuje pomarańczowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Jeszcze musze koniecznie schować ten kabel od napędu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 1. Rozumiem , ze tych grili jeszcze nie zamontowales czy ta pierwsza fotka juz tam to przedstawia. Pytam sie bo mnie oczy myla 2.Az sie prosi o top dla lainga ;) 3.Wiesz ze zielone pcb z g8 i niebieskie na giga nie pasuje so siebie i caly uklad kolorystycznie przydko wyglada :> Ten bloczek na cpu tez uroku nie dodaje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ad.1 tak są założone to przez lipną jakość zdj :mur: Ad.2 Zgadzam sie :} Ad.3 Myśle nad zmianą topu na Prisonie z cpu, a co do kolorów PCB to niestety nie mam tego komfortu żebym mógł zmieniać części dla koloru PCB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 a te radiatory na płycie na mosfetach jak straszyły tak straszą... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Już sie robi troche dużo tego. Proponowałbym wywalić ten nawiew na memy. Te śruby mocujące te filtry wyglądają brzydko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Mosiężne śrubki wyglądają IMO super i zostaną ta kwestia nie podlega dyskusji. A co do wentyli nad RAM'em to jeszcze myśle czy je zostawić czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 jeden spokojnie wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Bez wentyli faktycznie jest dużo dużo lepiej i postaram sie oba wyeliminować, czy temp kości w stresie 65*C to dużo :?: (zmierzone termometrem zew) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Bez wentyli faktycznie jest dużo dużo lepiej i postaram sie oba wyeliminować, czy temp kości w stresie 65*C to dużo :?: (zmierzone termometrem zew)jeśli sie nic nie wiesza to zanczy że jest OK jak na lato i tak temp nie są złe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Pograłem godzinke przy testowych ustawieniach RAM'u (500MHz 4-4-4-8 2.4V) i nic nie zwisło ;) Także jutro pewnie trafi fotka bez wentyli :) edit: IDLE (wentyle na 6-7V): CPU E6300@3.5 1.425V 38-39*C GPU GTS@649/1003 gpu 39-40*C otoczenie 37C*C po niecałej 1h grania w CoH temperaturki przedstawiają sie następująco: CPU: max 48*C GPU: 45*C; ambient 44*C W pokoju 27*C Wcześniejsza temp IDLE była przy niższej temp w pokoju i 3.0GHz- 1.300V ;) edit2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 bez wentyli jest o niebo lepiej B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zmienilbym jeszcze kabel SATA na czarny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Greg proponuje obrócić zapinkę od nb tak jak ja zrobiłem :) bloczek wtedy będzie równo do bloku na cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...