Kamel Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Witam, Poszukuje routera kablowego, który byłby w stanie podzielić internet z sieci osiedlowej. Router musi posiadać możliwość sklonowania MAC adresu lub dowolnego go wpisania. Muszę też wpisać adres ip, który pochodzi z zakresu puli 10.0.2.xx, maska podsieci 255.255.255.0, brama 10.0.2.x oraz dwa serwery DNS. Przy pingu TTL=120. Czy router w takim wypadku musi posiadać podbijanie TTL, co występuje np. w Asmax'ach ? Jak na razie zaobserwowałem modele: Edimax BR-6104K, Asmax BR-604 oraz D-Link DI-604. Który najlepiej sprawdziłby się ? A może jest jakiś inny, godny polecenia router ? Jeśli był podobny temat to przepraszam. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) witam nie napisales dokladnie jaka siec i jakie lacze ale... na zadnym z tych sprzeciorkow nie zapanujesz na ruchem w swojej sieci a wiec kicha :((( P.S. a moze cos zle zrozumialem ? jesli chcesz podzielic osiedlowke w domu to O.K. kazdy jest tak samo dobry Edytowane 6 Lutego 2007 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Dokładnie tak, nie jest to moja sieć osiedlowa, tylko chcę podzielić internet między komputerem stacjonarnym, a laptopem od operatora sieci osiedlowej od której mam internet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...