eXterminator Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Mam taka plytke no i wsadzilem do niej xp 1700 0.13u no i nie wykrywa mi poprawnie procka :-( wsadzilem bios 1001g potem 1002 ( ale to chyba jakas beta ) no i tez nic. Mial ktos moze podobny problem ? Moze to procek jakis lewy jest ? JIUHB 0203 ? I jeszcze drugie pytanie, czy natym asusue jest HDD LED ? albo mi dioda padla albo nie wiem gdzie to wsadzic !!! ( hehehe znalazłem miejsce na HDD LED, musicie przyznac ze niezle je schowali, szukalem w instrukcji nawet i tam prawie nic o tym nie ma, a przynajmniej tam gdzie standardowo powinno byc to o tym nie ma :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 hdd led napewno jest! (mialem jego brata A7V8X wszystko bylo) a co do procka to dziwna sprawa ale jesli chodzi stabilnie to w czym problem ustaw go na 166x12 czy tam 12.5x166 i niech se hula :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Co rozumiesz pod pojeciem 'nie poprawnie' napisz cos wiecej !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXterminator Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 No nie wykrywa mi procesora jako AMD ATHLON XP 1700+ tylko jako UNKNOWN AMD PROCESOR. Ogolnie wszystko działa, no ale dla czego jest UNKNOWN ? Poza tym na biosie w wersji 1002 temperatura w biosie jest jakos krzywo podawana, o ok 10C mniej pokazuje licznik niz jest na prawde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 przeklamana temp. w biosie to norma na asusach (a7v8x i a7n8x) tak wlasciwie to wiekszosc tych nowych plyt przeklamuje temp. ale asus to juz naprawde przegiecie tam nie tylko jest 10*C mniej ale nawet i 15!!! pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXterminator Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Właśnie wyjaśniłem sprawę UNKNOWN CPU !!! To nie wina BIOSU, to nie wina płyty, tego sie nie spodziewałem ale to wina procka. Zaczelo się wszystko od tego, ze: U kumpla byłem z moim xp 1700+ i odpaliłem go na ECS na SiSie no i on wykrylo mu procka OK. On miał ten super :-) bios do ecs i odpalił magistrale 166 mhz no i proc sie nie odpalił - pomyslałem se ze to normalka i na takim szicie to sie nie odpali, poszedlam do domu. Po 2 godzinach gdy juz dostalem asusa i wsadzilem procek to wykrylo unknown cpu, pomyslalem ze to wina biosu bo cos w necie bylo glosna ze standardowy bios jest do [gluteus maximus]. Po wgraniu 1002 final nic sien ie zmienilo. Gdy dalem procka na testy innemu koledze to mu na kt333a pokazalo ciekawa anomalie. Padl PROCEK, a raczej sie przerobil na DURONA :-) hehehe dobrze ze jest na gwarancji bo kupiony byl 4 dni temu. CACHE L1 i L2 mialy dokładnie połowe oryginalnej pojemnosci, a plyta na kt333a wykrywala go jako durona. No wiec nie polecam uzywania 166mhz fsb na plytak ECS[/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...