Tomek.czwa Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam! Chce wgrać biosa do mojego gto z gtx. I teraz mam problem ponieważ na jednym forum czytałem że najpierw muszę zrobić dyskietkę startową na innym że nie. Mam pliki z biosem oryginalnym od gtx nvflash i cw. Bardzo prosiłbym o dokładną instrukcje jak zrobić backup biosu i wgrać nowy. I co trzeba zrobić jeżeli na nowym biosie będą artefakty. Bardzo proszę o pomoc i zrozumienie. Nie chce zniszczyc nowej karty wole spytac sie dokladnie doswiadczonych ludzi z branzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 podobnych tematow bylo sporo....poszukaj a poza tym tego posta powinienes umiescic w temacie o 7900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Zrobiłem dysk startowy wrzuciłem biosa wpisałem nvflash 7900gtx.rom -4 -5 -6 wyskoczyło jakieś warning i jeszcze parę inforamcji i cos trzeba bylo nacisnac nacisnołem y i update został anulowany. To co robię źle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam! Chce wgrać biosa do mojego gto z gtx. I teraz mam problem ponieważ na jednym forum czytałem że najpierw muszę zrobić dyskietkę startową na innym że nie. Mam pliki z biosem oryginalnym od gtx nvflash i cw. Bardzo prosiłbym o dokładną instrukcje jak zrobić backup biosu i wgrać nowy. I co trzeba zrobić jeżeli na nowym biosie będą artefakty. Bardzo proszę o pomoc i zrozumienie. Nie chce zniszczyc nowej karty wole spytac sie dokladnie doswiadczonych ludzi z branzy. napisał ci chyba poprzednik ze juz bylo pelno tematow wystarczy poszukac, myslisz ze jak sie podlizesz to ci wszystko na tacy podadza, troche wysilku rusz glowa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 O dzięki przecież pisałem że szukałem i porady kończą się na wpisaniu nvflash a co dalej nie wiem. Jak byś był jednym z tych doświadczonych ludzi to napisał byś te kilka słów które by więcej pomogły niż takie wytykanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Butuj z dyskietki startoweji dalej : 1. Wykonaj na wszelki wypadek backup biosu nvflash.exe -b=1 stry.bin gdzie stary.bin to nazwa starego biosu 2. wgraj nowy bios nvflash.exe -f nowy.bin -u -p gdzie nowy.bin to nazwa twojego nowego biosu Potwierdź, że chcesz wgrać nowy bios, po zakończeniu zrestartuj komputer. Jeżeli z jakiegoś powodu wgranie nowego biosu się nie powiedzie to możesz użyć starej karty pci, włączyć na niej kompa (oczywiście nowa karta cały czas podłączona) i wgrać stary bios (porada nr 2, gdzie zamiast nowy.bin wpisujesz nazwe starego biosu. Jeżeli na nowym biosie będą artefakty to musisz zpowrotem wgrać stary bios. Butujesz z dyskietki a dalej porada nr. 2. :D Edytowane 6 Lutego 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 A co oznacza to -u i p bo na jednym forum czytałem że trzeba napisać -4 -5 i 6?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Jak wpiszesz nvflash.exe/? to się dowiesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) A i jeszcze jedno ja mam biosa z rozszerzeniem rom a nie bin czy jest jakaś rożnica?? Na forum pisali żeby wpisywać tak: nvflash 7900gtx.rom -4 -5 -6 a ty piszesz żeby wpisać nvflash.exe -f nowy.bin -u -p Czy różnią się te formy?? Która nadaje się do biosu rom?? Edytowane 6 Lutego 2007 przez Tomek.czwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Nie ma, ale jeżeli nie będźie chciał go wgrać to zmiej w windowsie nazwe na *.bin. A jesteś pewny, że bios który chcesz wgrać jest z karty, która posiada dokładnie te same pamięci co twoja, no i uważaj na napięcie dla gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Tak mam 1.1ns tak jak w gtx. A wpsiać nvflash.exe -f 7900gtx.rom -u -p i będzie luz tak?? Musi po nvflash byc exe?? Edytowane 6 Lutego 2007 przez Tomek.czwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Musi po nvflash byc exe?? :mur: NO COMMENT :mur: a potem wpisz jeszcze "Format C:" Ja rozumiem, ze jest to dzial podstawowe zagadnienia, ale czlowieku nie flashuj biosu karty nie majac zielonego pojecia o komputerach cos zepsujesz i pytanie po co, ale w sumie kazdy uczy sie na wlasnych bledach - ponoc. To tak jakbym stoil fortepian na ktorym sie w ogole nie znam. Az sobie zapisze ten topic w ulubionych i rozesle po znajomych Edytowane 6 Lutego 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 O dzięki przecież pisałem że szukałem i porady kończą się na wpisaniu nvflash a co dalej nie wiem. Jak byś był jednym z tych doświadczonych ludzi to napisał byś te kilka słów które by więcej pomogły niż takie wytykanie.a ty jakbys sluchal czasem co sie do ciebie mowi to bys nie zasmiecal forum, a po drugie nie osmieszalbys sie, bo ja zanim cokolwiek zrobie przyswajam troche wiedzy na dany temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Niestety sposób markee nie podziałał ale za to na innym forum mi pomogli i napisali co muszę dokładnie zrobić. Czyli komenda nvflash 7900gtx.rom -4 -5 -6 i później na wszystko zgadzać się "y". Mod działa w pełni sprawnie skanowałem 20 minut atitoolem i zarzuciłem testa w 3dmarku 06 żadnych artów. Markee dzięki za dobre chęci. Pozdrawiam :mur: NO COMMENT :mur: a potem wpisz jeszcze "Format C:" Ja rozumiem, ze jest to dzial podstawowe zagadnienia, ale czlowieku nie flashuj biosu karty nie majac zielonego pojecia o komputerach cos zepsujesz i pytanie po co, ale w sumie kazdy uczy sie na wlasnych bledach - ponoc. To tak jakbym stoil fortepian na ktorym sie w ogole nie znam. Az sobie zapisze ten topic w ulubionych i rozesle po znajomych Człowieczku nie gadaj mi że się nie znam na kompach bo mało wiesz. Jakbyś umiał przynajmniej czytać ze zrozumieniem to byś wiedział że w pierwszym poście pisałem że chce się upewnić co muszę dokładnie zrobić. A że nie stać cię na posta z sensem tylko nabijasz je sobie pisząc jakieś zbędne komentarze to nie moja wina. Jakbyś znał się chociaż trochę i był bardziej "pro" niż ja to byś przynajmniej pod swoim komentarzem napisał co i jak. Na szczęście są na tym forum jeszcze inne osoby które starają się pomóc a nie nabić posty i popisać się swoim głupim komentarzem. Edytowane 7 Lutego 2007 przez Tomek.czwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Dlaczego komenda którą ci podałem nie działa? Ja jej nie wymyśliłem, powinna wgrać poprawnie bios wraz ze sprawdzaniem sum kontrolnych itp. Mógłbyś napisać jaki dostałeś komunikat? ps. Gratuluje udanego zmodyfikowania karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...