marcinosr Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam Od ponad roku posiadam lapka Acer TravelMate 2413 NLMi, o następującej konfiguracji: Procek: Celek M 370 1,5 Ghz Pamieć: 512 (2x256) DDR2 K. graficzna: zintegrowana Intel 910/915 Dysk 60Gb WLAN Nagrywarka Lite-On SOSW-833s Czy ktoś z wa się orientuje jakiego max. procka można by wsadzić do tego lapa oraz czy da rade jakoś zmienić w nim grafikę?? Może ktoś z was posiada jakiś dokładny opis płyty głównej jaka znajduje się w tym lapie?? Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 sprawdz jaki masz chipse a następnie na stronie intela. jak twoja płyta obsługuje 533 to będziesz mógł wstawić proce z serii 7x0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinosr Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Pytanie laika:D jak moge to sprawdzic?? Masz moze nazwe jakiegos programu ktory mi poda jak chipset ma plyta? bo probowalem programem do testow z zestawu programow Hirens.BootCD.8.7 i nie umiel podac mi chipsetu. Dobra mała poprawka znalazlem jakis programik RightMark Memory Analyzer w wersji 3.65 i wedlug niego pokazuje Northbridge Intel 82915GM/PM Southbridge Intel 82801FB (ICH6) Edytowane 7 Lutego 2007 przez marcinosr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Wymianie grafy powiedz papa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinosr Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 tak myslalem ze z Herosa V nici :( trudno ale moze cos z tym prockiem wykombinuje:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 tak myslalem ze z Herosa V nici :( trudno ale moze cos z tym prockiem wykombinuje:DWejdź na strone Intel'a i znajdź swój chipset - to nie trudne ;) Co do gry Heros V - są jakieś pliczki do podmiany i gra działa. Sprawdź to w wątku o kompatybilności GMA915 w grach. Pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinosr Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Wejdź na strone Intel'a i znajdź swój chipset - to nie trudne Co do gry Heros V - są jakieś pliczki do podmiany i gra działa. Sprawdź to w wątku o kompatybilności GMA915 w grach. Z chipsetem sobie poradziłem, a co do Herosa V to już dawno go uruchomiłem na mojej słabiutkiej grafice ale jak to wyglądało i działało to już inna baja :D (slajdy, brak tekstur w oddali itp.) - dlatego liczyłem po cichu na niemożliwe i zmianę grafiki. Mimo wszystko dziękuje bardzo za radę, dzięki wam dowiedziałem się dziś co nieco o moim lapku :D Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje. Edytowane 7 Lutego 2007 przez marcinosr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Podkręć procka na 2GHz. Odczujesz różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...