pajacyk Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Tak się zastanawiam, jak myślicie czy dzielniki dostępne na płytach to kwestia programowa(BIOS) czy też hardwareowa? Mój D600 idzie spokojnie na 155MHZ a później już nie chce, podejrzewam że winna jest magistrala PCI która wtedy przy dzielniku 1/4 wynosi 39Mhz a to już trochę odbiega od 33Mhz. Więc jakby Soltek puścił BIOSa z nowym dzielnikiem 1/5 to byłoby super. Aha i jeszcze jedno: zauważyłem że np do KHA+ cały czas są nowe BIOSy a do mojego Solteka ostatni jest bodajże sprzed 2 miesięcy, czy to oznacza że Epox robi byle jak byle szybciej czy też to że Soltek jest bardzo dobrze dopracowany..... a może oznacza to że chłopaki z Solteka generalnie mają to w [gluteus maximus] :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Jeśli chodzi o dzielniki to Soltek jest składany z troche innych komponentów gdyż tam jest dostępny mnożnik nawet 1/6. Aha jeśly o bios chodzi to mam teorie taką: Płyta jest stabilna i szybka więc po co robić nowe biosy (punkt widzenia producenta), ewentualnie dają dodatki w stylu obsługa większych dysków, ale jeśli o oc chodzi to kicha. Jeśli chodzi o dopracowanie to na pewno soltek jest lepszy bez dwóch zdań. To, że mają nas w tyłku...wątpie wtedy by nic nie dawali :). Ale z drugiej strony szkoda, że tak jest ci co mają EpoXA mogą sobie w biosach przebierać, a my soltekowcy mamy do wyboru tylko trzy :( . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...