Tommmy Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Drodzy koledzy jestem załamany,i proszę o pomoc .Kupiłem sobie płytę p5b-e sli, core2duo e6300 ,1gb ramu apacer pc6400 i audigy ls ,karta galaxy 7600 (nie wymaga dodatkowego zasilania),zasilacz wprawdzie 400 wat ale narazie nie planuję oc.No i co ,jedna wielka kupa System to XP i za każdym uruchomieniem po kilka resetów ,a niekiedy jak się uruchomi to pochwili też reset.I tak z 5 razy aż wreszcie uruchamia się wtedy wszystko działa poprawnie.Zmieniałem pamięć na goodram 256mb pc5300 (każdy slot)ale wtedy nieuruchamia się wcale.Wszystko oczywiście nowe.Próbowałem deburgera ale po otwarciu pliku z katalogu minidump wyświetla komunikat że nie może go poprawnie załadować. Każda zmiana sprzętu niesie za sobą problemy ,ale tym razem mam już stanowczo dośc. Jeszcze raz proszę o pomoc. Edytowane 10 Lutego 2007 przez Tommmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Jakiej firmy masz zasilacz ? Ja tak miałem z poprzednim kompem - wciskam power, wiatraki sie kręcą, ale bios się nie włącza, wciskam reset - komp włącza się normalnie i wszystko działa. Zasilacz Codegen 300W spalił mobo z tego kompa, a ten dziwny sposób włączania kompa, to były oznaki psucia się zasilacza. Edytowane 10 Lutego 2007 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommmy Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 zasilacz nowy 400wat tracer hel fire,ale pożyczałem też 400 watowego modecoma i to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 No to wszystko wiadomo. Ten Modecom to Feel?? Jeżeli tak to mamy winowajcę. Jak najszybciej kup coś markowego, np. Huntkeya HK 350AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 No to wszystko wiadomo. Ten Modecom to Feel?? Jeżeli tak to mamy winowajcę. Jak najszybciej kup coś markowego, np. Huntkeya HK 350AP. No ja nie wiem, co może być podstawą problemu, ale widzę, że inni wiedzą , o co chodzi. Sprzedaj ten zasilacz i weź coś markowego, nawet, jeśli miałby to być 350 watowy, np. Amacrox ma dobre i w miarę tanie zasilacze. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Popieram WoDzU_2. Amacroxa robi FSP Group (Fortron). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommmy Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Jeżeli podstawą problemu jest zasilacz to dlaczego komputer po powiedzmy pięciu resetach gdy już się uruchomi pracuje poprawnie przez długi czas aż do wyłaczenia(muzyka filmy gry bez peoblemu).dopiero uruchamianie po pewnym czasie zaczyna się znowu od resetów(plansza windows i reset) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Gościu przeczytaj mój pierwszy post w tym temacie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 To ja chyba polecam to co koledzy ;) . Sprawuje sie swietnie i nie ma problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...