Skocz do zawartości
Tommmy

P5n-e Sli Core Duo

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy koledzy jestem załamany,i proszę o pomoc .Kupiłem sobie płytę p5b-e sli, core2duo e6300 ,1gb ramu apacer pc6400 i

audigy ls ,karta galaxy 7600 (nie wymaga dodatkowego zasilania),zasilacz wprawdzie 400 wat ale narazie nie planuję oc.No i co ,jedna wielka kupa System to XP i za każdym uruchomieniem po kilka resetów ,a niekiedy jak się uruchomi to pochwili też

reset.I tak z 5 razy aż wreszcie uruchamia się wtedy wszystko działa poprawnie.Zmieniałem pamięć na goodram 256mb pc5300 (każdy slot)ale wtedy nieuruchamia się wcale.Wszystko oczywiście nowe.Próbowałem deburgera ale po otwarciu pliku z katalogu minidump wyświetla komunikat że

nie może go poprawnie załadować. Każda zmiana sprzętu niesie za sobą problemy ,ale tym razem mam już stanowczo dośc.

Jeszcze raz proszę o pomoc.

Edytowane przez Tommmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiej firmy masz zasilacz ? Ja tak miałem z poprzednim kompem - wciskam power, wiatraki sie kręcą, ale bios się nie włącza, wciskam reset - komp włącza się normalnie i wszystko działa. Zasilacz Codegen 300W spalił mobo z tego kompa, a ten dziwny sposób włączania kompa, to były oznaki psucia się zasilacza.

Edytowane przez miguel707

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wszystko wiadomo. Ten Modecom to Feel??

Jeżeli tak to mamy winowajcę. Jak najszybciej kup coś markowego, np. Huntkeya HK 350AP.

No ja nie wiem, co może być podstawą problemu, ale widzę, że inni wiedzą , o co chodzi. Sprzedaj ten zasilacz i weź coś markowego, nawet, jeśli miałby to być 350 watowy, np. Amacrox ma dobre i w miarę tanie zasilacze. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli podstawą problemu jest zasilacz to dlaczego komputer po powiedzmy pięciu resetach gdy już się uruchomi pracuje poprawnie

przez długi czas aż do wyłaczenia(muzyka filmy gry bez peoblemu).dopiero uruchamianie po pewnym czasie zaczyna się znowu od resetów(plansza windows i reset)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi