slaww Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Witam mam dziwny problem z tym monitorem . Posiadam monitor lcd LG 1917S niestety czesto sie zdaza ze instaluje jakas gre i po odpaleniou jej wyskakuje komunikat: Poza zakresem pracy 93.8kHz/75Hz i nie idzie uruchomoc gry ! Wiadomo ze monitory lcd maja ustawienia rozdzielczosci od 60-75 Hz a tu mi spiewa po instalacji gry ze niby ta gra sie uruchamia w wyzszej i ten monitor tego nie obsluguje.Gra sie uruchamia ale slysze tylko dzwiek obraz jest czarny i tylko ten komunikat.Nie dzieje sie to na kazdej grze ale na okolo 30-40 % instalowanych. Dodam ze mam krate graficzne GeForca 6800 GS z najnowszymi sterami. Miał ktos cos podobnego jesli tak prosze o pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Witam mam dziwny problem z tym monitorem . Posiadam monitor lcd LG 1917S niestety czesto sie zdaza ze instaluje jakas gre i po odpaleniou jej wyskakuje komunikat: Poza zakresem pracy 93.8kHz/75Hz i nie idzie uruchomoc gry ! Wiadomo ze monitory lcd maja ustawienia rozdzielczosci od 60-75 Hz a tu mi spiewa po instalacji gry ze niby ta gra sie uruchamia w wyzszej i ten monitor tego nie obsluguje.Gra sie uruchamia ale slysze tylko dzwiek obraz jest czarny i tylko ten komunikat.Nie dzieje sie to na kazdej grze ale na okolo 30-40 % instalowanych. Dodam ze mam krate graficzne GeForca 6800 GS z najnowszymi sterami. Miał ktos cos podobnego jesli tak prosze o pomoc.Pozdrawiam. 1.jakie gry konkretnie 2.zazwyczaj gry po zainstalowaniu domyslnie uruchamiają się z mniejszą rozdzielczoscią 800x600 3.moze odswiezanie masz za wysokie, wymus w sterownikach dla wszystkich rozdzielczosci 60Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaww Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Juz problem rozwiazany w sterownikach karty graficznej mialem zaznaczona opcje ''włącz skanowanie podwójne dla niższej rozdzielczosci" ktora nie powinna byc zaznaczona .Odznaczyłem i wszystkie gry smija z ktorymi miłem problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...