Skocz do zawartości
Ogór

Zimne Ogoorki Następna Rev.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś chciałem zaprezentować wam moje wc, jest to rev.... Hmm która to byla? Mniejsza z tym.

WC składa sie z:

Blok cpu - Swiftech Apogee GT

Blok nb – Waterchill nb

Blok gpu – prison gpu

Chłodnica – Black Ice GT 360 + 3x akasa amber 120mm

Pompka – Alphacool ap910@7v

Rezerwuar - Alphacool Cape AGB2

Węże i złączko - 8/11

Chłodziwo – 25/75 płyn do chłodnic i demineralka

Pompka na 7v chodzi bardzo cicho a przy tym dość wydajnie, mam zapas jeszcze na co najmniej jeden blok. Po zmianie bloku na apogee z nexXxuos xp zauważyłem różnice w obiegu oraz w temp cpu, okolo 3*-5* na korzyść apogee. Układ chodzi dość cicho i wydajnie. Przy e6400@3400mhz na 1.25v temperatura skaluje sie na 35*idle oraz 48*stress, na gpu temp wynosi 39*idle i 49*stress. Niestety temperatury nb nie mogę podać ponieważ nie mam takiego odczytu na mojej ds3. Uzyłem pasty AS5. Do poprawy należą śruby na topie. W przyszłości zamierzam kupić obudowe thermaltake armour. A teraz pare fotek:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Prosze krytykować.

Edytowane przez Ogór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladniutkie wc :D aaa czy ten waz jest orginalnie taki fioletowy ?? czy to jest jakis uzywany wezyk z barwnikiem czerwonym ??

Wąż jest przeźroczysty, ale moja mieszanka jest różowa, i zostawia na wężach różowy odcień. A węże były nie używane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze stosujesz taka mieszanine? Ja kiedys zastosowalem 1/4 petrygo na 3/4 wody i po 2 tygodniach mialem szara ciesz i weze mleczne...

Pierwszy raz, przedtem stowowalem 70plynu na 30destylki, ale bylo gęste i flow sie zmniejszal

I jak myślicie, temp nie za wysokie troche? wentyle chodzą na 5v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to normalne że gdy proc ma 50*(temp z core temp) to woda w rezie ma 33* a chlodnica (żeberko) 31*? w spoczynku proc 33* woda w rezie 31 i czlodnica(żeberko 30*)*? Bo coś mi tu śmierdzi albo pomiarami mobo albo złym dociskiem proca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co może jeszcze być przyczyną takich temp? bo przy 3400 i 1.25v to temp wydaje mi się troszke duża. Patrząc na wc malika, powinienem miec niższe temp bo mam e6400 a mam wyższe.

Opowiem jak to u mnie było z temp. w stresie (proc 6600 3,53GHz vcore def.) Dodam, że układu nie zmieniałem i majstrowałem tylko z pastą dociskiem i czapą C2D

-AS5 stres 68-70C

-CLP stres 52-57C

-CLP , szlif czapy , dokładny docisk stres 43-47C

(zależy czy kalafior w pokoju odkręcony czy nie) temp podaje trochę na oko, ale w zasadzie walka o temp. trwała 1 m-c więc niedokładne dane.

Majstrowałem też deko z blokiem Kyńka (polepszenie przepływu płynu przez piny , szlif spodu, skrócenie wystających śrub mocujących top - zysk 2C w stresie)

I czy u Ciebie jest dokładnie odpowietrzona chłodnica?

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodnice na szybko odpowietrzałem. Myślałem o wymianie jej na thermochill 120.3 ale sugerując się temperaturą gpu (7900gto) nie kręconym Dołączona grafikato te 48* nie jest dużo jak na ten rdzeń, więc myśle że chłodnica dużo mi tu nie da. Co wy o tym myślicie?

I jeszcze coś, może lepiej kupic stg1 niz clp? Bo słyszałem że stg1 nie niszczy powierzchni bloku i proca.

Dołączona grafika

Pomożecie?? Oczywiście pompa jest tylko jedna ale 2 opcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

te ołówki straasznie psują efekt... tak szczerze mi osobiście przysłaniają wszystkie zalety, bo oczy przyciąga dysk, radiator i ołówki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi