Ogór Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Witam, dziś chciałem zaprezentować wam moje wc, jest to rev.... Hmm która to byla? Mniejsza z tym. WC składa sie z: Blok cpu - Swiftech Apogee GT Blok nb – Waterchill nb Blok gpu – prison gpu Chłodnica – Black Ice GT 360 + 3x akasa amber 120mm Pompka – Alphacool ap910@7v Rezerwuar - Alphacool Cape AGB2 Węże i złączko - 8/11 Chłodziwo – 25/75 płyn do chłodnic i demineralka Pompka na 7v chodzi bardzo cicho a przy tym dość wydajnie, mam zapas jeszcze na co najmniej jeden blok. Po zmianie bloku na apogee z nexXxuos xp zauważyłem różnice w obiegu oraz w temp cpu, okolo 3*-5* na korzyść apogee. Układ chodzi dość cicho i wydajnie. Przy e6400@3400mhz na 1.25v temperatura skaluje sie na 35*idle oraz 48*stress, na gpu temp wynosi 39*idle i 49*stress. Niestety temperatury nb nie mogę podać ponieważ nie mam takiego odczytu na mojej ds3. Uzyłem pasty AS5. Do poprawy należą śruby na topie. W przyszłości zamierzam kupić obudowe thermaltake armour. A teraz pare fotek: Prosze krytykować. Edytowane 11 Marca 2007 przez Ogór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Co to za waz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Co to za waz?Nie znam nazwy, nic na nim nie pisze. Kupiłem go w B&Q, jestem z niego bardzo zadowolony. Wygina sie bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 zrób coś z topem obudowy - wygląda paskudnie paskudnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 ladniutkie wc :D aaa czy ten waz jest orginalnie taki fioletowy ?? czy to jest jakis uzywany wezyk z barwnikiem czerwonym ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Z tego co wiem Ogór planuje wymiane budy - wiec ... sadze ze zobaczymy niedlugo nowa rewizje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 ladniutkie wc :D aaa czy ten waz jest orginalnie taki fioletowy ?? czy to jest jakis uzywany wezyk z barwnikiem czerwonym ??Wąż jest przeźroczysty, ale moja mieszanka jest różowa, i zostawia na wężach różowy odcień. A węże były nie używane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zawsze stosujesz taka mieszanine? Ja kiedys zastosowalem 1/4 petrygo na 3/4 wody i po 2 tygodniach mialem szara ciesz i weze mleczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zawsze stosujesz taka mieszanine? Ja kiedys zastosowalem 1/4 petrygo na 3/4 wody i po 2 tygodniach mialem szara ciesz i weze mleczne...Pierwszy raz, przedtem stowowalem 70plynu na 30destylki, ale bylo gęste i flow sie zmniejszal I jak myślicie, temp nie za wysokie troche? wentyle chodzą na 5v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 zamień AS5 na CLP ,będzie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 ale słyszałem że clp niszczy troszke IHS's i spód bloku. Prawda to? I ile stopni na oko mogło by mi dać lustro na procku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 10 w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Czy to normalne że gdy proc ma 50*(temp z core temp) to woda w rezie ma 33* a chlodnica (żeberko) 31*? w spoczynku proc 33* woda w rezie 31 i czlodnica(żeberko 30*)*? Bo coś mi tu śmierdzi albo pomiarami mobo albo złym dociskiem proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 A co może jeszcze być przyczyną takich temp? bo przy 3400 i 1.25v to temp wydaje mi się troszke duża. Patrząc na wc malika, powinienem miec niższe temp bo mam e6400 a mam wyższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) A co może jeszcze być przyczyną takich temp? bo przy 3400 i 1.25v to temp wydaje mi się troszke duża. Patrząc na wc malika, powinienem miec niższe temp bo mam e6400 a mam wyższe.Opowiem jak to u mnie było z temp. w stresie (proc 6600 3,53GHz vcore def.) Dodam, że układu nie zmieniałem i majstrowałem tylko z pastą dociskiem i czapą C2D -AS5 stres 68-70C -CLP stres 52-57C -CLP , szlif czapy , dokładny docisk stres 43-47C (zależy czy kalafior w pokoju odkręcony czy nie) temp podaje trochę na oko, ale w zasadzie walka o temp. trwała 1 m-c więc niedokładne dane. Majstrowałem też deko z blokiem Kyńka (polepszenie przepływu płynu przez piny , szlif spodu, skrócenie wystających śrub mocujących top - zysk 2C w stresie) I czy u Ciebie jest dokładnie odpowietrzona chłodnica? Edytowane 12 Lutego 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Chłodnice na szybko odpowietrzałem. Myślałem o wymianie jej na thermochill 120.3 ale sugerując się temperaturą gpu (7900gto) nie kręconym to te 48* nie jest dużo jak na ten rdzeń, więc myśle że chłodnica dużo mi tu nie da. Co wy o tym myślicie? I jeszcze coś, może lepiej kupic stg1 niz clp? Bo słyszałem że stg1 nie niszczy powierzchni bloku i proca. Pomożecie?? Oczywiście pompa jest tylko jedna ale 2 opcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Ja w poprzedniej ver WC miałem trójnik, teraz mam mini rezik (coolriver rev2) ale zawsze rezik ;) dużo szybciej sie układ odpowietrza a i zaden trójnik nie szpeci. Ja jestem za ver z rezem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 musiałbym jeszcze dokupić 2 złączko kontowe, i mam jeszcze pytanie, czy 230cm węza mi styknie? bo nie wiem czy dokupywać <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 musiałbym jeszcze dokupić 2 złączko kontowe, i mam jeszcze pytanie, czy 230cm węza mi styknie? bo nie wiem czy dokupywać <_<Powinno starczyć, nie możesz sam zmierzyć? :blink: Geez... A rezik może taki <KLIK>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Update: Mam teraz dylemat, gdzie wsadzić dysk twardy, słyszałem że nie może być w pobliżu PSU :mur: Macie jakieś propozycje? update: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Ladnie Ci to wyszlo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 tylko niepotrzebnie dałeś oplot na kable zasiłki ;) mają już swój oplot ładniejszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 ale bardziej by bylo kable widać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 a zrób fotke tak i tak, całkiem z ciekawości :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 te ołówki straasznie psują efekt... tak szczerze mi osobiście przysłaniają wszystkie zalety, bo oczy przyciąga dysk, radiator i ołówki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...