Roxas Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Wypalam sobie jakas plytke dzisiaj, wypalila sie poprawnie weryfikacja dziala a tu plyty nieczyta ani pojemnosci ani nic, plyta wyladowala w koszu i ja wypalilem druga niestety znow wypalilo sie dobrze a plyta niedziala :/ wlozylem inna plyta wypalana ta sama nagrywarka (tyle ze wypalalem ja dawno temu) i nic -_- nadal nieczyta co sie moglo stac ?? powiem szczeze ze system byl ostatnio ratowany z plyty xpeka. Bootlem kompa z plytki i dalem napraw istniejaca kopie systemu windows. Sa to wszystkie plytki DVD-R wlozylem jeszcze dla testow plytkie firmy TDK i ta jakos czyta (tez byla nagrywana na tej nagrywarce tyle ze jakis miesiac temu) Edytowane 11 Lutego 2007 przez Roxas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Moim zdaniem to nie wina Xp tylko nagrywarka sie sypie.Czasem tak jest że przestaje czytać niektóre rodzaje płyt a później w ogóle (wiem z własnego doświadczenia).Sprawdz ją u kumpla i napisz jak u niego sie sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roxas Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Pech chce ze niemam jej gdzie sprawdzic bo ani jednego kumpla niema m w domu ani drugiego :/ Mam 2 wyjscia albo poskladac mojego starego kompa do nowej obudowy tego celerona 466 mhz ktorego kiedys mialem (zajmnie mi to jakies 3+ godzin bo jeszcze musialbym zainstalowac system itd) albo jechac do serwisu na gwarancje do sklepu Vobis bo tam ja kupowalem. Edytowane 12 Lutego 2007 przez Roxas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnGuZ Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Ja miałem podobny przypadek na początku jak kupiłem Liteon'a DVDRW to nagrywało wszystko super i szybko nagrałem ok 20 płyt cd i 30 dvd i przestało nagrywać i odczytywać Cd normalnie wkładam płytę i nieczyta ani jak nagrywam chce cd a jest w nagrywarce a dvd nagrywa normalnie. A teraz troszke dłużej się nagrywa dziwne sprawdzałem u kumpla i nienagrywa cd wogóle. :blink: ale i tak już przestałem praktycznie używać cd zamała pojemność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekspert Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Roxas napisał(a): Pech chce ze niemam jej gdzie sprawdzic bo ani jednego kumpla niema m w domu ani drugiego :/ Mam 2 wyjscia albo poskladac mojego starego kompa do nowej obudowy tego celerona 466 mhz ktorego kiedys mialem (zajmnie mi to jakies 3+ godzin bo jeszcze musialbym zainstalowac system itd) albo jechac do serwisu na gwarancje do sklepu Vobis bo tam ja kupowalem. Przeczyść sobie laser,powinno pomóc,w innym wypadu możliwe że nagrywara Ci pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...